НАЗК перевірить громадянство родичів кількох чиновників

Мова йде про дані щодо належності членів родин декларантів до громадянства Республіки Вануату

Фото: stranic.ru

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) почало перевірку інформації щодо наявності громадянства інших держав у членів родин окремих осіб, які подали майнові декларації до Єдиного держреєстру декларацій. Про це йдеться у повідомленні відомства від 26 вересня, повідомляють Патріоти України.

"Національне агентство з питань запобігання корупції здійснює перевірку інформації щодо фактів, викладених у сюжеті «ТСН. Тиждень» від 25 вересня цього року, відносно наявності громадянства інших держав у членів родин окремих осіб, які подали майнові декларації до Єдиного державного реєстру декларацій.

Мова йде про внесені до Реєстру дані щодо належності членів родин декларантів до громадянства Республіки Вануату. Зокрема, перевіряється інформація відносно Я.В. Мосейка, А.В. Колесника, Є.В. Літвінова та інших. Про результати перевірки буде повідомлено після її завершення.

З моменту свого запуску 15 серпня поточного року Національне агентство здійснює постійний моніторинг засобів масової інформації з метою виявлення фактів корупції чи незаконного збагачення особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.

У декларації судді Якова Мосейко вказано, що дві його дочки Валентина і Тетяна мають громадянство Вануату. Згідно з декларацією голови Смілянської райдержадміністрації Черкаської області Андрія Колесника, його дружина Ольга також має громадянство Вануату. В електронній декларації дружина екс-заступника голови Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена Литвинова Людмила задекларувала продаж нерухомості на Вануату на загальну суму 2 млн 248 тисяч 866 гривень в 2015-2016 роках.

Довідка: Вануату - тихоокеанська держава в Меланезії. Загальна площа суші — 12 189 кв.км. Населення Вануату — 243 304 чол. Являє собою ланцюг островів Y-подібної форми, що тягнеться з півночі на південь.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...