Названа причина, по якій вмирає більшість українців

Українцям радять уважніше ставитися до свого здоров'я та за потреби – звертатися до лікарів.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала основну причину смертності серед мешканців України, повідомляють Патріоти України.

Так, за словами чиновниці, серцево-судинні захворювання є причиною 67% усіх смертей українців.

Ця страшна статистика говорить про те, що ми маємо бути більш уважними до себе. Те, що інфаркт супроводжується лише сильним болем в грудях, - міф. Серцевий напад стається й за менш специфічних симптомів, ігнорування яких може коштувати життя, повідомила Супрун.

Також очільниця МОЗ навела слова кардіолога Лілії Сорохтей, яка радить зважати на важке дихання, нудоту, відчуття нестачі повітря, дуже різку слабість та біль або дискомфорт в одній чи обох руках, щелепі, шиї або спині.

Навіть якщо ви не впевнені, що це серцевий напад, негайно зателефонуйте в 103, порадила медик.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...