Названі напої, які можуть викликати рак у людей

Фото: ЗМІ

Науковці заявили, що вживання солодких безалкогольних напоїв збільшує ризик захворювання на рак. Зокрема, мова йде про види недуги, пов'язані з ожирінням. Це спостерігалось навіть у тих людей, які не страждали від надлишкової ваги. Про це вчені написали у журналі Public Health Nutrition, повідомляють Патріоти України.

Дослідження проводили вчені з Університету Мельбурна і Онкологічного консиліуму штату Вікторія, що в Австралії. В експерименті взяли участь понад 35 тисяч людей.

За словами науковців, у 3283 людей, які регулярно вживали солодкі безалкогольні напої, виявили 11 видів пухлин. Зокрема, діагностували рак нирки, стравоходу, молочної та підшлункової залоз, шлунка, печінки, простати, яєчника, жовчного міхура, ендометрію і колоректальний раку. При цьому багато людей не скаржились на надлишкову вагу.

"Навіть у людей, які не мали надмірної ваги, зберігався підвищений ризик розвитку раку, якщо вони регулярно вживали солодкі напої", -зазначив лікар-науковець Елісон Ходж.

Дослідження також підтвердило, що підвищена схильність до раку була виявлена тільки у тих людей, які споживали напої з натуральними підсолоджувачами, а не штучними. Тому вчені припустили, що саме цукор сприяв розвитку пухлин. Однак глюкоза живила не тільки онкоклітини, але й здорові.

Як відомо, за останнє десятиліття було проведено низку досліджень, спрямованих на підтвердження впливу цукру на онкозахворювання. Проте жоден із вчених не зміг достеменно пояснити ці властивості солодкого. Попри це науковці в один голос заявляють, що людям варто зменшити кількість солодкого, яке людина споживає упродовж дня.

Бонус буде лише за певних умов: Одна з найщасливіших країн світу платить за переїзд туди

п’ятниця, 22 листопад 2024, 9:50

Якщо і переїздити кудись жити, так це до країни, з високим індексом щастя. Одним з найвищих таких показників у світі може похвалитись Швейцарія, і зараз країна пропонує вигідні умови переміщення, передають Патріоти України. Як пише видання Express, шве...

На тлі шаленого злету цін: В Україні різко переписали цінники на популярний продукт

п’ятниця, 22 листопад 2024, 9:32

В Україні суттєво здешевшала морква. Насьогодні виробники відвантажують її по 15-23 грн/кг, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше. Основна причина – сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту. Відповідно, незабаром ціни н...