Не будуть молитися за Москву: Ще одна церковна громада йде з РПЦ у ПЦУ

Церковна громада села Ротмістрівка Смілянського району Черкаської області заявила про готовність розірвати стосунки з РПЦ і перейти до ПЦУ, повідомляють Патріоти України.

За словами отця Стефана Горбунова, настоятель Михайлівського храму у селі Ротмістрівка, настав час їм мати власну помісну церкву.

"Звичайно, були і є церковні люди, які живуть у світі власних переконань, нав'язаних російською пропагандою. У нас теж знайшлися такі, що співають з "чужого голосу". Але абсолютна більшість поставилася до цього вибору свідомо, розуміючи, що настав час мати власну помісну церкву, а не молитися за "великого московського пана і отця", який зовсім не є батьком для нашого народу", - розповідає священик.

Отець Стефан також додав, що в одному з сусідніх сіл на загальних зборах священик почав агітувати людей на користь "руського миру", але селяни осадили й дали час визначитися, з ким він: українцями, серед яких живе, чи з тими аномальними ідеями, які живуть в його голові.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....