Не дайте себе обдурити! Що продають під виглядом кави в Україні, - розслідування

Фальсифікують не тільки розчинну каву або мелену. Підробити можна навіть кавові зерна.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

Кава, яку торговці продають у переходах і просто на точках стихійної торгівлі, в більшості випадків не є справжніми зернами відомих брендів. Використовується, як правило, дешевий аналог, повідомляють Патріоти України з посиланням на проведені журналістами лабораторні випробування.

Вони перевірили два види кави - куплену в магазині і з рук в підземці. "Обидва зразки відповідають нормативам. Якби в одному з них був горезвісний буряк - результат був би інший. Чому ж у кави з підземки - жахливий аромат і смак? Можливо,через порушення у зберіганні зерен - припускають експерти. І попереджають: у підробки часто додають кофеїн. Його надлишок може привести до аритмії, тахікардії, посилити багато захворювань серцево-судинної системи", - йдеться в матеріалі.

За словами експерта, фальсифікують не тільки розчинну каву або мелену. Підробити можна навіть кавові зерна. Тим часом, простий тест у воді показує: в обох пачках знаходяться справжні зерна. Професійну ароматично-смакову експертизу зернової кави проводить Олексій Гуртів.

Як заявляє виробник, до складу цієї кави входять виключно зерна 100% арабіки. У зразку під номером один - величезна кількість зерен округлої форми, яка нагадує за зовнішнім виглядом зерна робусти.

У світі поширені два сорти кави - арабіка і робуста. Після декількох професійних тестів вийшов вердикт: "Два абсолютно різні продукти. Один, я б сказав, що це - 100% робуста, брудний, землистий, деревний смак, дуже грубий. Тоді як у зразку номер два смак елегантний, кислотно-фруктово-шоколадний".

"Тим часом, у лабораторії відзначають, що всі показники в межах норми. Значить, наші зразки - справжні, відповідають нормативним вимогам. Тільки в одній пачці, купленій в магазині, 100% арабіка, а в другій - купленій у підземці - робуста, більш дешева, але видається за напій відомого італійського бренду", - пишуть журналісти.

Джерело: Сегодня

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...