Не догодили: Китайські ресторани відмовляються від роботів-офіціантів

За словами співробітників ресторанів, роботи були чудовим знаряддям привабити людей зайти до закладу, однак вони не достатньо добре запрограмовані на те, щоб подавати їм їжу та напої.

Китайські ресторани відмовляються від роботів-офіціантів. Фото: China 'Daily.

Кілька ресторанів у місті Гуанчжоу на півдні Китаю виявили, що "персонал" із числа роботів створює їм більше проблем, аніж надає переваг, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Два з трьох таких закладів припинили роботу, а третій відправив назад виробникові усіх роботів, окрім одного, і знову набрав на роботу людей.

За словами співробітників ресторанів, роботи були чудовим знаряддям привабити людей зайти до закладу, однак вони не достатньо добре запрограмовані на те, щоб подавати їм їжу та напої. "Їхні послуги були обмеженими. Вони не здатні налити воду клієнтам або приймати замовлення", - розповів один із працівників закладу.

За його словами, попри чудову мобільність, роботи просто не могли виконувати ті ж завдання, що і їхні живі колеги.

Як розповів фахівець Ґуандунського технологічного університету Чжан Юн, роботи на сучасному рівні розвитку хороші для виконання повторюваних завдань на виробництві, однак вони поки що нездатні автономно виконувати роботу офіціантів, яким доводиться контактувати з людьми. Адже поведінка останніх часто непередбачувана.

Вчені приголомшили висновком! Навіть невелика кількість алкоголю збільшує ризик пошкодження мозку

п’ятниця, 25 квітень 2025, 8:05

Нове дослідження, проведене вченими з Медичної школи Університету Сан-Паулу, додає тривожних фактів до дискусії про шкоду алкоголю, передають Патріоти України. Аналіз майже 1800 зразків мозку показав, що регулярне вживання восьми або більше порцій алко...

Україну завалили сиром з ЄС: Що відбувається і чому з ринку витісняють місцевих виробників

п’ятниця, 25 квітень 2025, 6:58

На українському ринку продовжується стрімке зростання імпорту сиру – деякі види цього продукту почали завозити на 30% активніше. З огляду на це до половини ринку сиру в Україні припадає на іноземну продукцію. Про це, як повідомили у Спілці молочних вир...