Не догодили: Китайські ресторани відмовляються від роботів-офіціантів

За словами співробітників ресторанів, роботи були чудовим знаряддям привабити людей зайти до закладу, однак вони не достатньо добре запрограмовані на те, щоб подавати їм їжу та напої.

Китайські ресторани відмовляються від роботів-офіціантів. Фото: China 'Daily.

Кілька ресторанів у місті Гуанчжоу на півдні Китаю виявили, що "персонал" із числа роботів створює їм більше проблем, аніж надає переваг, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Два з трьох таких закладів припинили роботу, а третій відправив назад виробникові усіх роботів, окрім одного, і знову набрав на роботу людей.

За словами співробітників ресторанів, роботи були чудовим знаряддям привабити людей зайти до закладу, однак вони не достатньо добре запрограмовані на те, щоб подавати їм їжу та напої. "Їхні послуги були обмеженими. Вони не здатні налити воду клієнтам або приймати замовлення", - розповів один із працівників закладу.

За його словами, попри чудову мобільність, роботи просто не могли виконувати ті ж завдання, що і їхні живі колеги.

Як розповів фахівець Ґуандунського технологічного університету Чжан Юн, роботи на сучасному рівні розвитку хороші для виконання повторюваних завдань на виробництві, однак вони поки що нездатні автономно виконувати роботу офіціантів, яким доводиться контактувати з людьми. Адже поведінка останніх часто непередбачувана.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...