Не фантастика! Як виглядає найдовший у світі міст, збудований на 3D-принтері (фото)

У Шанхаї відкрили найдовший міст, який "збудували" на 3D-принтері. Витвір технологій та архітектури відкрили у районі Баошань, повідомляють Патріоти України.

Довжина найдовшого на сьогодні мосту, роздрукованого на 3D-принтері становить понад 14 метрів, а його ширина – 4 метри. Міст з'єднує два береги каналу парку Wisdom Bay, який є одним науково-інноваційних парків Шанхая. На споруді ще проводять косметичний ремонт, але пішоходи вже без проблем можуть ним ходити.

3D-міст був спроектований Будівельним інститутом при Університеті Цінхуа у Пекіні. За задумом авторів він мав стати сучасною копією мосту Чжаочжоу, якому вже майже 1,5 тисячі років – він розташований в центральній провінції Хебей.

Порівняйте 3D-міст у Шанхаї та міст Чжаочжоу:

Дотепер у всьому світі існувало лише два бетонних мости, роздруковані на 3D-принтері. Один з них стоїть у Нідерландах, інший – в Іспанії.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...