Не ходьба, а суцільна мука: Ноги 11-річної дівчинки вивернулися на 180° (фотофакти)

Однак рідкісна аномалія не заважала дівчинці грати в футбол, гуляти з друзями і навіть лазити по деревах.

11-річна Жюстін

У Камеруні проживає юна Жюстін, у якій ноги через порушення росту вивернуті на 180°, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Тільки сама дорога до школи завдовжки в чотири кілометри займала кілька годин.

Але завдяки благодійній організації Mercy Ships Жюстін зробили операцію і викрутили ноги в зворотну сторону, поставивши кінцівки на місце гіпсовими зліпками. Через п'ять місяців після цього дівчинка самостійно спустилася зі сходів.

Жюстін народилася з хворобою, яка провокує зупинку росту великогомілкової кістки. З віком стан ніг ускладнився, і до 11 років ситуація стала критичною. За словами хірурга, довелося зробити остеотомію (штучний перелом кістки) і розкрутити назад ноги.

"Її улюблене хобі - бігати, грати в скакалку, грати в футбол, ховатися, лазити по деревах. І вона не дозволяла хворобі стримувати себе в цьому. Діти часто були грубі з нею - дражнили і тікали, бо вони знали, що вона не може наздогнати", - розповідає представник благодійного фонду.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...