Не хворійте! Названі ТОП-6 ефективних засобів для лікування ангіни

Біль у горлі може застати не тільки в холодну пору року. Особливий пік поширеності цього симптому припадає саме на весняний період, коли ослаблений холодами і нестачею вітамінів організм піддається безперервним атакам вірусів і бактерій.

Ілюстрація: ЗМІ

Патріоти України з посиланням obozrevatel.com на підготували для вас кілька ефективних домашніх засобів, які швидко допоможуть впоратися з ангіною.

Корінь імбиру

Тричі в день пийте теплий чай з додаванням тертого кореня імбиру і лимона. В ньому міститься особлива речовина, яка покриває горло, знімаючи запалення і біль.

Також імбир можна використовувати замість льодяника - відріжте шматочок кореня рослини і розсмоктуйте як цукерку.

Оцет

Головний компонент яблучного оцту - яблучна кислота, яка допомагає ефективно і швидко боротися з бактеріями. Щоб полегшити біль, прополощіть горло розчином оцту (на склянку води по столовій ложці оцту і меду). Щоб одужання настало швидше, повторюйте процедуру тричі на день.

Солона вода

Оцет можна використовувати тільки тричі в день, але при болю в горлі полоскання варто проводити після кожного прийому їжі (печиво чи фрукт теж враховуються). Тому замість оцтово-медового розчину приготуйте сольовий (на склянку води пів чайної ложки солі). Сіль допоможе зняти набряк і вимиє с слизових оболочок мікробів.

Мед

Для лікування краще використовувати саме зацукрованій смаколик. У меді міститься безліч антибактеріальних і противірусних компонентів, тому він ефективний у боротьбі з ангіною. Крім того, він покріває слизові оболонки, знімає запалення і заспокоює горло, що особливо важливо ввечері (коли біль посилюється). Тому коли відчуваєте біль, покладіть з рот пів чайної ложки меду і розсмоктуйте. Ефект настане практично відразу.

Лимон

Лимонна вода - тонізуючий напій, який також може зменшити біль в горлі, що виникає під час застуди або грипу. Лимон містить вітамін С і антиоксиданти, ефективні в боротьбі з хвороботворними мікроорганізмами. Крім того, він сприяє виділенню більшої кількості слини, що допомагає зберегти нормальну зволоженість слизових оболонок.

Кориця

Ароматна і смачна спеція містить велику кількість антиоксидантів і забезпечує антибактеріальний ефект. Додавайте корицю в напої, наприклад, в чай, або змішайте з медом і розсмоктуйте як льодяник.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...