Не кожному поколінню випадає честь воювати за свою країну: Відомого письменника вразила розмова з добровольцем АТО

Боєць говорив насправді без пафосу, мабуть, довго це все обмірковував.

Фото: ЗМІ

Відомий український письменник, громадський діяч Сергій Жадан розповів про цікаву розмову з бійцем антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це він заявив виданню "Крим. Реалії", повідомляють Патріоти України.

За словами Жадана, на зворотному шляху до Харкова вони підібрали одного з бійців АТО. По дорозі чоловік розповів свою історію.

Він - бізнесмен з Макіївки, підтримував Майдан. Навесні 2014 року їх почали виловлювати. Його попередили знайомі - встиг втекти. Кинув все, що мав, перебрався до Харкова. Довго намагався потрапити на передову.

"Тоді навіть за гроші не хотіли мобілізувати. Ну ось, тому я тут... Взагалі це честь - воювати за свою країну, не кожному поколінню випадає", - сказав боєць АТО.

Жадан підкреслив, що чоловік говорив насправді без пафосу, мабуть, довго це все обмірковував.

"Говорить російською. Як і всі добровольці, з якими тут бачилися. Харків'яни, дніпропетровці, жителі сходу України, одним словом - зустрічають на фронті четверту новорічну ніч, воюють за свою країну", - підсумував письменник.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...