Не курорт, а воєнна база: Росіян активно переселяють в Севастополь, - ЗМІ

​Новими жителями міста стають офіцери, судді, прокурори, бюджетники, які переїжджають на півострів зі своїми сім'ями

Севастополь. Ілюстрація:crimea-hoteli.com

Після того, як Росія анексувала Крим, населення окупованого Севастополя почало активно збільшуватися. Як повідомляє видання Крым.Реалии, експерти пояснюють це посиленою мілітаризацією міста, передають Патріоти України.

"Якщо в Україні Інститут демографії говорив про цифри збільшення населення Севастополя в дооккупаціонний період десь 250-350 чоловік на місяць (за рахунок внутрішньої міграції), то зараз зростання міграційного потоку в Севастополь приблизно на рівні від 2,5 до 3,5 тисячі в місяць", - відзначає заступник директора Центру суспільних досліджень "Український Меридіан" Олексій Турган.

За його словами, новими жителями Севастополя стають російські офіцери, які переїжджають до Криму зі своїми сім'ями.

Крім того, експерт фонду "Майдан закордонних справ" Юрій Смілянський додав, що істотно збільшилася і кількість дітей в севастопольських школах.

"За даними офіційної статистики Росії (станом на середину осені 2015 року) додаткове населення міста Севастополь становило близько 25 тис. чоловік, це 7% населення дооккупаціонного періоду. Що це за люди? Військовослужбовці, офіцери спецслужб, судді, прокурори і члени їх сімей", - упевнений він.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...