Не лишити в біді героя: На Буковині волонтери будують хату для ветерана АТО (відео)

Молодці! Таких будинків занедбаних вистачає. Тільки не волонтерів і добрі люди гроші мають давати, а державна програма про забезпечення житлом АТОшників. Цільове виділення коштів.

На Буковині йде волонтерська акція "Хата для солдата". Фото: tva.uaНа Буковині волонтери власними силами відновлюють будинок для ветерана АТО. Його історія настільки розчулила земляків, що ті знайшли йому пустуючу хату і затіяли там грандіозний ремонт. Тепер, кажуть, у Віктора буде не лише власне помешкання, а й справжня велика родина, інформують Патріоти України про сюжет ТВА.

Віктору 32. Він сирота, виріс в інтернаті. Більше семи років - жив на вокзалі, а з початку війни на Донбасі - одним із перших пішов на фронт. Минулоріч демобілізувався, однак досі - у шпиталі. Каже: окрім лікарні - йому ніде подітися.

"Монастирі, в основному, по монастирях, по під заробітках ,то в одному селі на фермі, то сторожем, то пастухом. Кожна дитина-сирота, напевно, мріє мати, коли вийде з інтернату, мріє мати свій невеличкий куточок", - говорить Віктор Завальнюк, учасник АТО.

Місцевих волонтерів зворушила історія бійця. Вони знайшли будинок за кілька кілометрів від райцентру Хотин. І одразу ж взялися за ремонт.

"Скоріше, це якесь материнське почуття. Тому що хлопі повертаються всі з проблемами якимось, але кожен повертається до себе додому. А він приїхав. Світла він ніякого не бачив, ніякого позитиву", - говорить Леся Михайлюк, волонтерка.

Будівельними матеріалами допомагають місцеві підприємці. Ремонт роблять військові та волонтери. Вже підлатали дах, замінили вікна, зараз реставрують стіни.

"Отут у нас шурупи зберігаються, якими ми прикручуємо профіля і решта матеріалів, які потрібні. Піна, якою будемо задувати вікна, двері".

Місцеві жителі теж допомагають - дехто підгодовує волонтерів. Люди раді, що в їхньому селі житиме герой.

"Ви робите дуже-дуже гарну роботу! Хай вас Господь благословить! Дякую вам".

Окрім чотирьох кімнат, відновили і душову кабіну - біля хати. Волонтери намагаються зробити усе на совість.

"Не знаю як ідеал, но буде по максимуму. Ми прикладемо зусилля. Буде дуже гарно, чудово", - говорить Василь Рапей, учасник АТО.

Ми показуємо Віктору фото його майбутнього будинку. Той - не стримує емоцій.

"Це вже вікна поставили, бачите? - Ух ти! Пластикові? Абалдєть! А були дерев'яні"

Підшукати Віктору роботу - пообіцяли у сільраді.

"В першу чергу, треба буде думати йому про роботу, тому що треба мати, за що жити і ця зайнятість допоможе йому соціалізуватися. Плюс треба буде його затягати до хлопців-атошників", - говорить Олег Горбатюк, голова Рукшинської територіальної громади.

Аби зробити все задумане, потрібно ще чимало будматеріалів. Тож волонтери просять - усіх небайдужих - допомогти.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...