Не марна праця: Борцям із корупцією в Україні хочуть надати захист і 10% від вкраденого

Викривач корупції повинен отримувати 10% від коштів, переконані в Transparency International.

Ілюстрація: ЖЖ

Громадська організація Transparency International Україна підтримує видачу викривачу корупції 10% від суми, яка була вкрадена корупціонером і повернута державі. Про це йдеться в повідомленні організації, передають Патріоти України.

"Викривач корупції повинен отримувати 10% від коштів, які були вкрадені корупціонером і повернуті державі завдяки його повідомленням. Крім того, правоохоронці повинні забезпечити інформатору надійний захист ще на етапі досудового розслідування", - вказує організація.

Зазначається, що Transparency International підтримує законопроект №4038а "Про захист викривачів і розкритті інформації про шкоду або загрозу суспільним інтересам", зареєстрований у Верховній Раді 20 липня під авторством 14 депутатів.

Текст законопроекту на даний момент відсутня на сайті Ради. На думку організації, прийняття законопроекту дозволить узаконити інструменти участі викривача в боротьбі з корупцією і стимулювати звичайних людей інформувати про неї правоохоронців. Експерти прогнозують складну процедуру розгляду документа в Раді і перешкоджання його прийняття.

Справа не у вразливості мармуру до часу та набігів варварських народів: Історики з’ясували, чому більшість античних статуй не мають носів

вівторок, 21 травень 2024, 9:23

Британські науковці після багаторічних досліджень прийшли до аисновку, що давні суспільства навмисно відламували носи від статуй і тому було кілька мотивацій. . Подібна доля, здається, спіткала статую Афродіти в Національному археологічному музеї Афін...

Варто знати! У ТЦК пояснили, навіщо військовозобов'язаному потрібен штрихкод та як його отримати

вівторок, 21 травень 2024, 9:05

Індивідуальний номер, який присвоюється кожному військовозобов'язаному у реєстрі "Оберіг", потрібен, зокрема, для виїзду за кордон у разі наявності такого права. Штрих-код при зчитуванні відображає інформацію про людину. Про це пише "Суспільне Суми".