Не набрати зайвого: ТОП-9 порад дієтолога на новорічні свята

Дієтолог Світлана Фус радить дотримуватися кількох простих правил харчування на новорічні свята, повідомляють Патріоти України.

1. Не голодуйте перед тим, як сядете за святковий стіл. Їжте протягом дня, дотримуйтеся режиму. Тоді не доведеться накидатися на все і з'їдати одразу багато.

2. Якщо передбачається довге святкування і їжі буде багато — робіть перерви, вставайте з-за столу між прийомами їжі.

3. Робіть вибір, що їсти. Наприклад, складаючи свою порцію їжі до однієї частини будь-якої м'ясної або рибної страви — беріть дві частини овочів. Намагайтеся вибирати нежирні сорти м'яса, вони дають ситість, довго перетравлюються, забезпечують організм білком. Якщо такої можливості немає і ви потрапили за стіл, де салати тільки з майонезом, тоді визначте для себе відразу порції страв, якими наповните свою тарілку і хочете з'їсти.

4. Приділяйте більше уваги не кількості страв, а їхній якості. Нехай "тазик" олів'є і оселедець під шубою замінять, наприклад, салат з креветками і запечена у фользі риба.

5. У перервах між прийомами їжі вживайте воду, бо зазвичай разом із святковою їжею надходить багато солі та жиру. Ваш організм потребуватиме рідини для підтримки водно-сольового балансу. Бажано не вживати солодких напоїв, вони будуть тільки посилювати спрагу. Пийте звичайну воду.

6. Будьте обережні з алкоголем. Він практично завжди буває на свята. Спиртні напої розгальмовують центр голоду та й самі калорійні, особливо міцні й солодкі. Перевагу віддавайте сухому вину, яке не має багато калорій, та сприятиме кращому травленню їжі.

7. З приводу солодких десертів — їх краще залишити на наступний день, на сніданок. Десерт зранку завдасть менше клопоту вашій фігурі.

8. За один день жир не перетворюється в кілограми. Дійсно, після декількох застіль вага нерідко збільшується на 2-3 кг. Але не поспішайте впадати у відчай — це не 2-3 кг жиру. Найчастіша причина швидкого підвищення ваги — затримка рідини. Вона затримується в організмі, тому що солоного і солодкого було з'їдено більше ніж завжди.

9. Подбайте також про рух. Особливо, якщо свята мають тривалі вихідні, з'являється привід встати з дивана і вирушити на прогулянку. Віддайте перевагу прогулянці або активному відпочинку ніж "застрягнути" вдома перед телевізором.

Джерело: ТСН.ua

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...