"Не нравится русский язык? "Чемодан, вокзал, Львов'', - Лозова про гучний скандал в Україні та його наслідки

"Історія про те, як батьки почали виганяти дитину з групи тільки за те, що вона розмовляє українською мовою", - пише у своєму блозі Тамара Лозова, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Я ЖЕ СКАЗАЛ, НЕ НРАВИТСЯ РУССКИЙ ЯЗЫК? ПЕРЕХОДИТЕ В ДРУГУЮ ГРУППУ". " ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, ЛЬВОВ"

Я вже не раз писала, що мова наша і є тим маркером, який показує хто є хто. Вона викриває і вказує суспільству, що не варто замовчувати, до чого треба привертати увагу. Питання актуальне настільки, що вважаю, у даному конкретному випадку потрібно втрутитись поліції та СБУ.

Марина Овсієнко, яка опублікувала допис, мужня молода жінка з Києва, яка не побоялась викликів. Та у неї є причини боятися за свою дитину у дитсадку. Учора ми довго спілкувалися з Мариною і я розумію, що вона потребує підтримки та розголосу про те, що сталося.

Ця історія має дві складові. Перша - безвідповідальність завідувачки дитсадка та вихователів, які в українському дитсадку розмовляють з дітьми московською і не нагадують батькам про правила перебування там. Саме вихователі і завідувачка мали так звертатися до батьків:"Ви віддали дитину у дитячий садок, де виховний процес відбувається державною мовою. Якщо вас не влаштовує це, то чому не шли до російського дитсадка? Ваша зневага до державної мови не дає вам ніякого права принижувати дітей та батьків, які говорять українською мовою в своїй країні! До дитсадка черга і сотні дітей чекають можливості потрапити саме в український садок. Ви ж отримали місце у дитсадку і прагнете тут нав'язувати тут свої правила і свою мову".

Оскільки працівники дитсадка, цього не роблять, то батьки російськомовних дітей пишуть мамі дитини, яка говорить українською:".. чемодан, вокзал, Львов", "Вам к психологу надо сходить", "переводите своего ребенка в другую группу"....

Розумієте, що коїться? Ці москвомовні настільки знахабніли, що вже вони вирішують, кому й що робити. І це є вже друга складова цієї історії. У тому, як пишуть, що пишуть і з якою агресією та ненавистю роблять це, я роблю висновки про небезпеку для пані Марини та її дитини. І вважаю, що саме на початку цієї історії має втрутись і поліція, і СБУ".

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...