Не одна ланка: У ГПУ оприлюднили схему замовлення вбивства Гандзюк

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер міг замовити вбивство активістки Катерини Гандзюк через двох посередників. Відповідну схему на брифінгу оприлюднив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України.

За даними Генеральної прокуратури, Мангер звернувся до посередників Олексія Левіна та Ігоря Павловського. Останній знайшов організатора вбивства Сергія Торбіна. Мангер міг дати не менше 10 тис. грн для купівлі техніки, а також узгодив суму винагороди у розмірі $5,6 тис.

Ймовірний організатор вбивства Павловський вже безпосередньо комунікував з виконавцями Грабчуком, який облив Гандзюк кислотою, Васяновичем і Вишневським, які здійснювали спостереження, а також Горбуновим, який придбав кислоту.

Вбивство також може бути пов'язане із підпалом лісу в Олешківському районі 27-28 травня, до якого може бути причетний Торбін.

Що стосується інших фігурантів, імена яких звучали в пресі, зокрема голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, то їхня причетність до злочину доказів не має.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...