Не приховати нічого: При оформленні субсидій перевірятимуть банківські рахунки

Закон дозволяє розкривати банківську таємницю за запитом Міністерства фінансів для перевірки даних, які громадяни надали при оформленні соціальних виплат.

Тепер при оформленні субсидії у громадян можуть перевірити банківські рахунки. Ілюстрація:portal.lviv.ua

Президент Порошенко підписав закон, яким дозволяється перевіряти дані громадян, їхні банківські рахунки при оформленні соціальних виплат. Про це повідомляють Українські новини, передають Патріоти України.

На вимогу Міністерства фінансів йому буде надаватися інформація про відкриті на ім'я людини рахунки (включаючи депозити), операції та залишки на них. Робитися це буде з метою перевірки достовірності інформації, наданої фізичними особами для отримання соціальних виплат, субсидій, пільг, пенсій, які нараховуються за рахунок державного бюджету. Якщо виплати призначені на всю сім'ю, то перевірки проводитимуться по кожному члену сім'ї.

Так само закон встановлює, що з 1 січня по 31 грудня 2016 року максимальний розмір пенсії в Україні не може перевищувати 10740 гривень. Крім того, продовжується до 2017 року норма по виплаті працюючому пенсіонеру 85% пенсії, у разі, якщо його зарплата становить понад 1,5 встановлених прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...