Не привід для обїдання: Як не набрати вагу на великодні свята

​Великодній тиждень багато хто сприймає як випробування для організму. Прийом гостей, рясні частування, всілякі святкові страви можуть піти не на користь фігурі.

Ілюстрація: uaua.info

"Рецепт один " щоб "страшного" нічого не відбулося, будьте акуратними у виборі страв та уважно подивіться до продуктів, які ви будете їсти на Великдень", - пише на своїй сторінці в Фейсбук дієтолог Світлана Фус, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Наприклад, в наше святкове меню традиційно входять:

Яйця - вживайте 1-2 яйця на день. Яйця добре насичують, даючи тривале відчуття ситості.

М'ясо і ковбаси - пропоную краще вибирити нежирні і домашнього приготування. Шинка, філе нежирної свинини чи яловичини, філе курячої грудки або індички, запеченої в домашній духовці, без зайвих консервантів, цукрів і жирів, це джерело цінного білка.

Хрін - так само, як і інші гострі прянощі, прискорює травлення. Його смачно і корисно поєднати з тертим відвареним буряком, який буде добрим салатом до мяса. Використовуйте зелень та спеції, вони покращують засвоєння важкої білкової їжі.

Всі м’ясні cтрави обов’язково поєднуйте з тушкованими або свіжими овочами. Утримуйтесь від великої кількості майонезу в блюдах, а краще уникайте його.

З напоїв вибирайте корисні зелений чи мятний чай (без цукру), вони знижують апетит. Старайтесь більше пити води між прийомами їжї.

Ну і звичайно паска. Її теж можна. Але не налягайте на неї! Я пропоную з'їсти за день кілька шматочків, головне - не на ніч.

Зберігайте почуття міри. Не вживайте за один раз великий обсяг їжі. Якщо всі заборонені під час посту страви з’їсти за один прийом, ферментативні системи організму можуть не впоратися з таким навантаженням, що приведе до проблем травлення. Остерігайтесь також алкоголю, жирної та гостої їжі в великій кількості, продуктів з штучними добавками (тістечка з жирним кремом, соуси, копчення). Це перевантажує вашу травну систему.

І хочу ще раз нагадати - за день жир не може утворюватися кілограмами. Дійсно, після декількох застіль вага нерідко збільшується на 2-3 кг. Але не поспішайте впадати у відчай: це не 2-3 кг жиру. Так як не менш 70% нашого ваги складає вода, найчастіша причина її швидкого підвищення - це затримка рідини. Вона затримується в організмі, тому що більше ніж завжди солоного і солодкого було з'їдено. Також швидко прибавляє вагу, затримуючи воду, алкоголь.

Подбайте також про рух. Тривалі вихідні - це привід, щоб встати з дивана і зі всією сім'єю відправитися на прогулянку.

Не відмовляйте собі в задоволенні традиційно святкувати Великдень з родиною за столом. За ці кілька днів дійсно не буде кардинальної шкоди вашій фігурі, якщо не переїдати і робити своє харчування більш продуманим. Пам’ятайте - свята закінчаться і ви спокійно приступите до звичного здорового харчування".

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...