Не розбивається при зіткненні і падінні: У Швеції створили незвичайний безпілотник (відео)

Винахідники протестували дрон, вдаривши його 50 раз об стіну, однак він витримав випробування. Швейцарці вважають, що таку технологію можна застосовувати не тільки в безпілотниках, але і в інших пристроях, які легко ламаються.

Скріншот

У Швейцарії інженери з Національного дослідницького центру робототехніки спільно з науковими співробітниками Федеральної політехнічної школи Лозанни створили безпілотний літальний апарат, що не розбивається при зіткненні і падінні, повідомляють Патріоти України.

Щоб зробити дрон "невбиваним", розробники використали склопластик при створенні основної рами безпілотника. Це дозволило згинатися конструкції в разі удару. Інженери прикріпили до корпусу акумулятор і бортовий комп'ютер за допомогою магнітів. Таке рішення дозволило після удару конструкції роз'єднуватися, а потім всім частинам знову ставати на свої місця.


"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...