Не "русскій мір": На Миколаївщині у російської мови відібрали статус регіональної

Миколаївський окружний адміністративний суд визнав нечинним рішення облради про надання російській мові статусу регіональної. Про це заявила прес-служба прокуратури Миколаївської області, повідомляють Патріоти України.

У липні 2012 року обласна рада погодила рішення "Про реалізацію вимог Закону України "Про засади державної мовної політики". Таке нововведення визнавало, що на території області поряд з українською мовою як державною діє російська мова як регіональна та до неї застосовуються відповідні заходи.

Водночас, Конституційний суд у лютому 2018 року визнав закон "Про засади державної мовної політики" неконституційним. Прокуратура вказує, що облрада самостійно не вживала заходи, щоб привести рішення у відповідність з чинним законодавством, тому перший заступник прокурора області звернувся до суду.

Суд задовольнив позов прокуратури і визнав рішення нечинним. Закон "Про засади державної мовної політики" авторства депутатів від Партії регіонів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка був прийнятий Радою в липні 2012 року. Він передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...