Не сподобався колір волосся: Директор принизила дівчину під час святкової лінійки

Жінка змусила 13-річну школярку "сховатися подалі" на святковій лінійці.

В одній із маріупольських шкіл директор принизила дівчину під час святкової лінійки. Жінка наказала "сховатися подалі", бо їй не сподобався колір волосся школярки, передають Патріоти України.

Таке ставлення вчителя до учня викликало в соціальних мережах чималий резонанс, і його назвали "булінгом", тобто приниженням гідності. Журналістам телефоном вдалося поспілкуватися з самою школяркою Анастасією, а також з її мамою Ілоною.

"Вона сказала, щоб я за тиждень перефарбувалася з малинового на каштановий, тому що це неприродний колір волосся", - розповіла Анастасія.

Ілоні директор школи повідомила, що її донька порушує якийсь статут школи, якого та ніколи не бачила.
Активно відреагували на ситуацію в Маріуполі користувачі соцмереж та юристи. Останні запевняють, що директор місцевої школи таким вчинком порушила закон. "Є наказ Міністерства освіти, де чітко визначено, що таке жорстоке поводження. Приниження - це, коли дітей ставлять в куток, не випускають в туалет, обговорюють їх зовнішній вигляд та їхні недоліки перед всім класом. В даному випадку перед всією школою зробили зауваження і поставили на задній ряд. Тут чітке порушення прав дитини, - сказав юрист ГО "Батьки SOS" Роман Бондаренко.
Вчителі переконані, що таке ставлення до дитини може завдати чималої шкоди психологічному стану. Вони запевняють, що зовнішній вигляд школяра аж ніяк не впливає на його розумові здібності та здатність навчатися. В цьому віці підліткам хочеться виділитися та бути в чомусь унікальним.
Джерело: 1+1

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...