Не тільки техніка! ТОП-3 речі, які найбільше шкодять здоров’ю очей

Кожна сучасна людина повинна особливо дбайливо ставитися до очей, оскільки вона проводить більшу частину життя за монітором комп’ютера та смартфоном, повідомляють Патріоти України.

Науковці прогнозують, що до 2050 року близько п'яти мільярдів людей матимуть проблеми з даної частини. Основою загрозою для очей є надмірний час роботи за комп'ютером. І попри не, що сучасні дисплеї не загрожують небезпечними випромінюваннями, проте очі піддаються сильному впливу.


Основою загрозою для очей є надмірний час роботи за комп'ютером

Річ у тім, що зосереджені очі, забувають моргати з потрібною частотою, а це спричиняє пересихання слизової і підвищує стомлюваність очей. Рівень зору може знизитися через відсутність перерви для очей. Згубно на зір впливає ультрафіолет. Сонячні промені, солярій загрожують розвитком передчасної катаракти. УФ-промені здатні спричинити помутніння кришталика ока.


Згубно на зір впливає ультрафіолет

Ігнорування вже наявної проблеми, до прикладу початковий ступінь короткозорості, далекозорості і астигматизму, теж не має позитивного ефекту для зору. Вони відмовляються носити окуляри. А перевтома очей спричиняє ще більше зниження зору.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...