Не тільки війна на Донбасі: Порошенко заявив про ще одну небезпеку з боку РФ

У розвідці США попереджували про велику ймовірність здійснення Росією значних кібератак на Україну у 2018 році.

Фото: ЗМІ

Існує достатньо висока вірогідність втручання Росії в українські вибори. Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю Financial Times, повідомляють Патріоти України.

"Я намагаюсь захистити Україну від небезпек гібридної війни, яка включає систему їх фейкових новин, з використанням соціальних мереж", - сказав глава держави.

Водночас він сподівається, що Україні в цьому питанні допоможе досвід німецького та французького законодавства.

"Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили більше 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації. Всі мають розуміти, що це не заморожений конфлікт. Це справжня гаряча війна. На нас нападають кожного дня. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів. Це абсолютно божевільна поведінка", - підкреслив Порошенко.

Окрім того, за його словами, Росія використовує провокаторів та агентів у соцмережах, тому в Україні припинено російське телемовлення. Боротися з ними також допомагає ефективна співпраця з секретними службами США, Канади та Великобританії, наголосив президент.

"Була морально вбита": На Сумщині мати поховала сина-військового і померла сама

четвер, 18 квітень 2024, 17:22

У селі Манухівка Новослобідської громади на Сумщині одразу після похорону сина, який загинув захищаючи Україну, померла його мати. У жінки не витримало серце. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. 25-річний Владислав був уродженцем села ...

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...