"Не варто всіх рівняти під одну гребінку": У МВС виправдалися за пам'ятник "Беркуту" на базі поліції

У поліції спробували пояснити, чому дивна скульптура знаходиться й досі там, де вона є. Однак користувачів соцмережі пояснення обурило ще більше.

Пам'ятник "Беркуту", який став причиною суперечок. Фото: Фейсбук.

У МВС України спробували виправдатися за пам'ятник "Беркуту", розташований на базі Київського обласного полку поліції особливого призначення. Відповідний пост опублікував в Facebook речник МВС Артем Шевченко, передають Патріоти України.

"Дійсно, цей пам'ятний знак був встановлений ще в 2010 році в м. Ірпінь за ініціативи місцевої "Української спілки ветеранів Афганістану в місті Ірпінь" на закритій території одного з місць дислокації нинішнього батальйону особливого призначення поліції Київської області", - зазначив він.

За словами Шевченка, не варто всіх вихідців з "Беркута" рівняти під одну гребінку. "Не треба ганьбити всіх без винятку колишніх міліціонерів, які в різні роки несли службу в цьому зараз ліквідованому підрозділі. Серед них були і покидьки, були і герої. І не варто піднімати дешевий шум з приводу наявності цього пам'ятного знака, встановленого з ініціативи загиблого на війні героя", - додав спікер.

Але користувачі відреагували на слова Шевченка агресивно, звинувативши його в маніпуляції інформацією і виправданні тих, хто стріляв в людей на Майдані.


Не лише в ТЦК: Куди ще можна прийти з повісткою для звірки облікових даних

субота, 27 квітень 2024, 11:25

Українці, які отримали повістки для звірки облікових даних, можуть звернутися з ними не тільки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Прийти з такою повісткою можна й до рекрутингових центрів, де триває набір до л...

Профілактика доступна всім! Вітамін D знижує ймовірність раку, - дослідження

субота, 27 квітень 2024, 10:56

Дослідження, проведене фахівцями з Інституту Френсіса Кріка, Національного інституту раку (NCI), Національних інститутів охорони здоров’я США (NIH) і Ольборзького університету в Данії, виявило, що вітамін D чинить значний вплив на імунітет до раку шлях...