Не врятують? З'явилися невтішні дані про стан екс-розвідника Скрипаля і його доньки після отруєння

Британський суд дозволив експертам взяти зразки крові у Сергія Скрипаля та його дочки.

Фото: beztabu.net

Токсин військового класу, яким отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочку, може привести їх до розумової недієздатності. Про це заявив британський суддя, який видав слідству дозвіл на відбір зразків крові у постраждалих, повідомляють Патріоти України.

Лондонський суд дозволив взяти зразки крові у Скрипалів для вивчення інспекторами з хімічної зброї, щоб підтвердити висновок британської дослідницької лабораторії Портон-Дауна, яка ідентифікувала хімічну речовину як частину групи "Новачок".

Згідно з рішенням суду, неназваний лікар, який лікує Скрипалів, повідомив, що вони перебувають під потужними заспокійливими і нездатні спілкуватися, і що неможливо оцінити, коли і в якій мірі вони зможуть відновити розумові здібності.

"Точний ефект впливу на їх довгострокове здоров'я залишається неясним, хоча медичні тести показують, що їх розумова здатність може бути порушена до невідомого і досі невстановленого ступеня", - сказав суддя Девід Вільямс.

Як повідомлялося, 19 березня в Британію прибули експерти ОЗХЗ, щоб провести незалежний аналіз речовини, якою отруїли Скрипаля та його дочку.

Нагадаємо, глава МЗС Великобританії Борис Джонсон заявив, що всі докази у справі Скрипаля вказують на відповідальність російської держави.

Джонсон також заявляв, що президент Росії Володимир Путін "практично напевно" особисто віддав наказ використовувати токсичну нервово-паралітичну речовину "Новачок" для отруєння колишнього російського агента в Британії. Як відомо, Великобританія висилала з країни 23 російських дипломата і припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через інцидент в Солсбері.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...