Не вистачає трьох сотень голосів: Парламент Канади просять розглянути скасування віз для українців

Запропонована відповідна електронна петиція.

Фото: aktiv.com.ua

У канадському парламенті зареєстрована електронна петиція, яка закликає скасувати візовий режим з Україною. Петиції не вистачає всього три сотні підписів, щоб потрапити на обговорення до парламенту, пишуть Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

На переконання автора петиції Ніколаса Кравця з Вінніпега, чинний нині візовий режим не сприяє розвитку двосторонніх відносин між Україною та Канадою.

"Чинні канадські візові вимоги перешкоджають українському бізнесу інвестувати в Канаду і ускладнюють передачу знань та професійні обміни, ніж підривають основи зони вільної торгівлі. Крім цього, безвізове ведення бізнесу та туризм дозволять стимулювати економічне зростання і створення нових робочих місць ", - пише Кравець в обґрунтуванні своєї петиції.

Електронне звернення вже підтримав чинний депутат федерального парламенту Джеймс Безан. Якщо до 16 травня петиції вдасться набрати не менше 500 підписів, її можна буде винести на обговорення в сесійний зал парламенту. У такому випадку уряд буде зобов'язаний протягом 45 днів надати письмову відповідь. Нагадаємо, раніше Посол Канади в Україні Роман Ващук заявив, що його країна вже почала вводити видачу українцям багаторазових віз терміном дії на 10 років.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...