"Не взяли ні копійки": Футбольні фани із Англії та Польщі, яких "поселили" в київському офісі, вражені гостинністю українців (фото)

Історія про те, як 16 фанів "Ліверпуля" з Англії та Польщі жили під час фіналу Ліги чемпіонів безкоштовно в одному з київських офісів і жодного разу про це не пожалкували.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

"ЗМІ вже неодноразово розповідали про враження фанів з усього світу про київську гостинність і їх думки щодо астрономічних цін на аренду житла під час фіналу Ліги чемпіонів", - пишуть Олександр Хоменко, Наталія Литвинова і Сергій Людкевич для depo.ua, повідомляють Патріоти України, і продовжують:

"Але були і люди, які приймали фанів безкоштовно. Сергій, керівник офісу у Києві, розташованого неподалік метро "Васильківська" - один з них. Коли за півмісяця до проведення матчу "Реал" - "Ліверпуль" дізнався, як злетіли ціни на київські квартири, засмутився. Із чисто гуманних переконань вирішив піти на зустріч іноземним фанам і подав на розсуд колег ідею щодо розміщення у спільноті Facebook оголошення про готовність прийняти людей.

"У нас в офісі можна розмістити 15 осіб у двох приміщеннях. Ми закупили надувні матраци, поставили душ-кабіну. Хотілося, аби у іноземців було хороше враження про Україну, аби вони не думали, що ми прагнемо заробити собі за день грошей на весь рік", - каже керівник офісу, Сергій Ус.

Відтак, навіть не 15, а 16 фанів з Польщі та Англії лишились тут на кілька днів, тимчасово перетворивши звичайний офіс на безкоштовний хостел. Окрім душу у розпорядженні були два санвузли та непогана кухня з усім необхідним приладдям.

Марія, маркетолог фірми, яка базується в цьому офісі, допомагала Сергію. Саме вона публікувала у Facebook оголошення та відбирала фанів. Під час відбору керувалась інтуїцією.

"В першу чергу, дивились на Facebook-профілі - ті люди, які на фото виглядали агресивно, одразу відсіювались", - зізнається Марія. Польські фани подарували Марії та її малому сину шарф та футболку із символікою "Ліверпуля". Жінка здивована, що в їх офісі якимось чином зібрались одні фани англійського клубу, хоча попередньо вони не ставили собі за мету зібрати фанів однієї конкретної команди.

"Нам принесли надувні ліжка, дали чисту постіль. Це неймовірно ", - Шон, Карлайл, Англія

Уболівальнику з Карлайлу, Шону, на вигляд років 50, проте свій справжній вік не розголошує, як і професію. Каже, що це його другий в житті виїзд на матч в іншу країну, поки не може дозволити собі їздити частіше.

"Ми розмістили оголошення про те, що хочемо пожити безкоштовно. З нами зв'язались. Приїхали, з нас не взяли ні копійки. Спочатку ми жартували – думали, ось, зараз лишимо речі, повернемось, а тут буде все зачинено. Але нам принесли надувні ліжка, дали чисту постіль. Це неймовірно. Нам навіть приготували сніданок", - ділиться враженнями Шон.

Фани з Карлайлу перед матчем оглянули Київ, були в захваті від столичних парків та фан-зони. Не дивлячись на те, що один з барів неприємно здивував платним вай-фаєм, додому привезуть лише найкращі враження.

"Поляки можуть довіряти українцям", - Павєл, Польща

26-річний Павєл з друзями також вирішив перевірити вдачу та оселитись безкоштовно в Києві. На думку поляка, ціни на житло, яке пропонували в Києві, зависокі. Та хлопці кажуть, що такий спосіб ночівлі завжди приносить приємні несподіванки - наприклад, знайомство з новими людьми.

"Українці - хороші люди. Для нас не проблема залишитись тут, лишити речі. Ми, поляки, знаємо українців. Ми можемо їм довіряти", - каже польський фан "Ліверпуля".

Одна з найулюбленіших футбольних традицій Павла – це пісня "You'll never walk alone", яка об'єднує всіх фанів англійської команди. Павєл розповів, що у фанів також є багато пісень, пов'язаних з гравцями. Наприклад, пісня "Салаху" (Мохамед Салах, нападник "Ліверпулю" - ред.). Хлопець шкодує, що Англія територіально знаходиться надто далеко від Польщі, тому доводиться дивитись гру улюбленої команди по телевізору, але пропустити фінал Ліги чемпіонів за участю "Ліверпуля" в Києві не міг. "Ми дуже любимо цю команду, та всіх, хто її підтримує", - каже поляк.

"Після такої доброти я готовий прийняти українців у себе", - Дамієн, Польща

В переддень матчу Дамієн відвідав вечірку в одному з клубів на Подолі, де спробував українську горілку, тому в безкоштовний хостел в офісі прийшов вранці. Тим не менше, на настрої гулянка не відбилась. Хлопець не очікував на таку гостинність, вражений, як його прийняли.

"В Європі дуже поширена практика каучсерфінгу, тому я цю концепцію вирішив випробувати в Україні. Я вражений такій доброті , я готовий прийняти українців у себе вдома в Польщі наступного разу", - каже поляк".

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...