Не зрадити собі: Луганський священник УПЦ МП відновлює храм УПЦ КП під Полтавою (відео)

Панотець поїхав з рідного міста і почав нове життя як настоятель парафії Київського патріархату.


Ілюстрація: ЖЖСвященик УПЦ Московського патріархату втік з рідного Луганська в Полтавську область і відновлює храм в селі Марківка, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Отець Дмитро пережив особисту драму. Йому довелося пожертвувати цілісністю сім'ї, адже дружина і дочка відмовилися виїхати з Луганська.

Тепер 30-річний священик веде сільське життя під Полтавою, допомагає людям і став настоятелем парафії Київського патріархату. "Деякі священики Московського патріархату хвалилися тим, що вони їздили освячували ті блокпости. Багато популяризувалося в церкві, застосовували не "Русь", а "Росія" в молитвах", - розповів він.

Отець Дмитро вивчає історію місцевого храму. З'ясувалося, що церкви більше років, ніж вважалося раніше. Деякі з настоятелів піддалися тортурам більшовиків.

"Наш священик репресований, служив у 1936 році був заарештований і більше не повернувся... Нещодавно знайшов їхнього онука, відніс онуку фото і подякував за його діда", - розповів настоятель парафії села Марківка.

Священик з Луганська планує облаштувати у стінах храму музей, але перед цим церква слід відремонтувати. Крім того, після переїзду отець Дмитро з'ясував, що має полтавські коріння – його дід родом з Полтавської області.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...