Небайдужі люди втрутилися: У Мукачевому чоловік просив милостиню з дитиною, не переймаючись, що малюк вмирає (фото)

"Самотня мама" та її співмешканець мало не вбили 5-річного хлопчика.

Волоцюга жебракував з напівсвідомою дитиною на руках. Фото: ua-reporter.com.

Управління праці та соцзахисту населення м.Мукачево неодноразово підкреслювало про неприпустимість використання хворих дітей заради наживи. Нещодавно на сторінці УПСЗН м.Мукачевого з'явилося повідомлення, в якому розповідається про чоловіка, який жебракував з майже бездиханною дитиною в центральній частині міста, повідомляють Патріоти України з посиланням на UA.reporter.

"Про сьогоднішній випадок. Під час обідньої перерви в Латорічному дворі помітили чоловіка з нерухомим тілом дитини на руках. Як тільки підійшли з питаннями, чому хвора і немічна дитина не в лікарні, чоловік кинувся навтьоки. Ми спробували затримати, але він виривався. Спасибі людям, які зрозуміли ситуацію і не дали шахраєві бігти. Одразу викликали поліцію, швидку і наших соцінспекторів. Ще до приїзду підмоги, з'ясували, що людина з Верхньої Визниці, тому викликали і своїх колег з району, а також районну службу у справах дітей ", - йдеться в замітці.

"Затриманий людьми шахрай представився батьком дитини і своє жебрацтво пояснював тим, що сім'я не має ніяких соціальних виплат, а дитину не беруть на лікування, тому що за крапельницю потрібно заплатити півтори тисячі гривень, яких у родини немає. Спасибі і поліцейським. Їх машина приїхала трохи швидше швидкої допомоги, тому вирішили не зволікати і негайно транспортувати дитину в лікарню. Стан хлопчика погіршувався: бліда і волога шкіра, майже бездиханний, судоми ніжок. У лікарні мало не силою довелося виривати дитини з рук чоловіка, який, як з з'ясувалося, не був йому батьком. З матір'ю дитини проживав тільки три місяці ", - відзначають в Управлінні праці та соцзахисту населення м.Мукачево.

"Колеги з району повідомили, що в липні родина отримала двадцять вісім тисяч гривень соціальної допомоги! Хлопчик, якому на вигляд не більше трьох років, народився в 2011 році. Важить він неповних вісім кілограмів. Як тільки від чоловіка виманили дитину і передали лікарям, він став агресивним і посипалися погрози. Поліцейським довелося надіти на нього наручники і забрати до відділку. Коли подзвонили багатодітній "самотній" "мамі" хлопчика, вона ледь зв'язуючи слова, схоже, не розуміла, чого від неї хочуть", - наголошується в статті.

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...

На Україну насувається сильне похолодання, температура впаде до -3°, - синоптик

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:38

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання, передають Патріоти України з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича. "У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура поч...