Небезпечна для життя! У солі знайшли токсичні добавки, - National Geographic

У 90% морської, кам'яної та озерної солі, що продається по всьому світу, виявлено пластикові частинки. За даними дослідження, проведеного вченими з Південної Кореї та відділенням "Грінпіс" у Східній Азії, з 39 зразків солі різних торгових марок 36 містили мікропластик, повідомляють Патріоти України з посиланням на National Geographic.

"Дослідження демонструє нам, що мікропластик усюди. Неважливо, чи купуєте ви морську сіль у Європі чи десь-інде, це не гарантує вам безпеки", — зазначила професор Шеррі Мейсон з Державного університету Нью-Йорка у Фредонії.

За оцінками експертів, середньостатистична доросла людина споживає близько 2000 частинок мікропластика на рік через сіль. "Існує нагальна потреба у якіснішому та ціліснішому моніторинговому дослідженні поруч із дослідженнями щодо розмірів частинок і типів матеріалів, які фактично перебувають у довкіллі", — заявив професор Йоркського університету у Великобританії Алістер Босалл.


В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...