Небезпечні ліки: В Україні під заборону потрапили популярні таблетки від застуди і грипу

Фахівці підозрюють – на ринок потрапили фальсифіковані ліки, небезпечні для здоров’я.

Ілюстрація: ЖЖ

В Україні введена тимчасова заборона на продаж і використання таблеток від застуди та грипу "Gripex NOC" (таблетки в блістерах №6) серії 4001795U виробництва американської компанії "Фармація Інтернешнл Інк". Про це йдеться в розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, повідомляють Патріоти України.

Заборона введена через виниклі підозри у фальсифікації. У зв'язку з цим Держслужба зобов'язала всі суб'єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування даного препарату негайно перевірити наявність препарату "Gripex NOC" серії 4001795U і вилучити його з обігу.

Розпорядження про заборону після публікації в терміновому порядку доводиться до відома кожної аптеки та інших об'єктів, і ті зобов'язані невідкладно виконати його вимоги, після чого надати звіт до територіального органу Держслужби. Перед покупкою даного препарату необхідно переконатися, що його серія не збігається з серією забороненої партії.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...