Неймовірна історія успіху: Український фотограф знімає для найвідоміших видань світу (відео)

Український фотограф Саша Маслов співпрацює з New York Times, Wall Street Journal, Esquire та Forbes. Перед його камерою позували Ілон Маск, режисер "Твін Піксу" Девід Лінч, акторка Різ Уізерспун та нещодавній володар Оскара – Магершала Алі.

Фотограф Саша МасловХарків’янин Саша Маслов уже в 7 років почав знімати на плівковий фотоапарат "Агат". Це доволі раннє захоплення, проте це можна пояснити тим, що його батько – один із кращих фотографів Харкова, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Переїхавши у Нью-Йорк, Саша постійно розсилав свої портфоліо і телефонував редакторам. У цьому місті працює близько 20 тисяч фотографів, тож перший крок йому давався важко.

Наполегливість стала головною рисою. Адже який би талановитий ти не був, ти не можеш просто сидіти і чекати замовлень. Навіть щоб попрацювати помічником фотографа, доводилось по 20 разів телефонувати і нагадувати про себе.

Коли гроші закінчились, Саша продав машину, потім особисті речі і камери. Харків’янин сам придумував собі зйомки, домовлявся з героями, а потім шукав видання, яким би вони були цікаві.

Одного дня, за 5 місяців після переїзду, йому нарешті зателефонували. Це був редактор New York Times. Так, українець нарешті отримав перше замовлення. З цього моменту все налагодилось.

Маслов фотографував володаря Оскара Магаршала Алі

Для нього зйомки – це щастя. Можливо, тому вже 10 років Саша не бере відпусток. Зйомки його не виснажують, а перепочити можна й у перервах. Приблизно півроку його не буває вдома – мандрує світом, готує власні проекти. Вони, до речі, другий секрет успіху.

Не можна ж обмежуватись лише комерційними завданнями. Безперечно, вони приносять дохід, але тільки у власних проектах можеш продемонструвати свій характер, своє бачення, розповісти масштабну історію. Це хороша інвестиція у професійне майбутнє.

Так було з проектом про ветеранів Другої світової війни. Саша і сам не очікував, що вдасться зібрати історії 127 людей з 24 країн. Це і солдат, який побував на полі бою, колишній військовополонений, медсестра, партизан невеликого iталійського села.

Фото з проекту про ветеранів Другої світової війни

Зйомки розтягнулися на 6 років. Хтось боїться, що за такий час до проекту запал може згаснути. Маслов підтверджує: цього не уникнеш, але довготривалі завдання формують твоє професійне обличчя, розвивають твої здібності.

Штати навчили Маслова багато працювати. Адже концентрація талановитих людей настільки велика, що від тебе чекають повного професіоналiзму. Для кожної зйомки слід мати план "Б", і якщо щось йде не так, цього не показувати.

Якщо багато працювати, успіх неодмінно прийде. Хоча кожен трактує його по-своєму. Для нього це не список іменитих замовників у портфоліо, а відчуття щастя, коли наприкінці дня пишаєшся тим, що вдалось зробити.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...