Неймовірна шарлотка! Кращий рецепт яблучного пирога (відео)

Версій виникнення назви шарлотки декілька. За однією з них, назва "шарлотка" походить від зіпсованого англійського слова "charlyt", що означає "солодка страва з кремом", повідомляють Патріоти України.

За іншою версією, шарлотку винайшов кухар, шалено закоханий у дівчину на ім'я Шарлотта. Але, найімовірніше, шарлотка отримала свою назву на честь королеви Шарлотти, дружини Георга III, яка за легендою дуже любила яблука.

Шарлотка з яблуками

Для приготування шарлотки вам необхідно розбити в глибоку миску 3 яйця, додати туди склянку цукру й усе добре збити міксером.

У цю суміш додайте склянку борошна й трохи гашеної оцтом соди. Все знову збийте до консистенції сметани.

Для приготування шарлотки візьміть 5 кисло-солодких яблук. Очистіть їх від серцевини й наріжте скибочками.

Форму для шарлотки змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями. Викладіть яблука у форму, посипте їх 2 чайними ложками кориці й рівномірно залийте тістом.

Поставте шарлотку в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Перед подачею посипте шарлотку цукровою пудрою.

Джерело: lady.tochka.net

Чи потрібно оновлювати дані військовозобов'язаним після 18 травня, якщо вони актуальні - роз'яснення

понеділок, 6 травень 2024, 6:28

18 травня набере чинності закон про мобілізацію, він передбачає, що всі військовозобов'язані повинні оновити свої військово-облікові дані. Однак вже зараз виникає багато запитань стосовно цього. Одне з них - чи потрібно оновлювати дані, якщо вони не зм...

"Вбивця" Google виходить 9 травня: Що відомо про нову пошукову систему

понеділок, 6 травень 2024, 5:58

У міру загострення "війни штучного інтелекту" між Google Gemini і Microsoft ChatGPT з'явилися чутки про те, що 9 травня 2024 року з'явиться нова пропозиція для веб-пошуку, яка функціонує на основі ChatGPT. Це також може стати викликом для домінуючого п...