Неймовірно, але факт: Що станеться з вашим тілом, якщо ви будете з'їдати два банани в день

Здорова їжа не завжди смачна. Але бананів це не стосується. Тому подвійно приємно дізнатися, що вони приносять не тільки задоволення, але і велику користь організму. Ось докази того, що кілька бананів у день можуть суттєво поліпшити ваше здоров’я, повідомляють Патріоти України.

1. Нормалізується рівень артеріального тиску

Банани знижують високий кров’яний тиск завдяки тому, що в них міститься близько 420 мг калію.

2. Зменшиться зайва вага

Банани багаті клітковиною - через неї довше не хочеться їсти.

У бананах також є резистентний (стійкий) крохмаль, який зменшує апетит і перешкоджає набору ваги. Такий корисний крохмаль знижує рівень цукру в крові і підвищує чутливість організму до інсуліну.

Адже якщо клітини нечутливі до інсуліну, вони не можуть засвоїти глюкозу і голодують, а підшлункова залоза починає виробляти його в підвищеній кількості. А саме від інсуліну залежить накопичення жиру.

3. Знижується ризик анемії

Анемія викликає блідість, втому і задишку. Справа в зменшенні еритроцитів і низькому рівні гемоглобіну в крові.

У бананах міститься багато заліза, а це стимулює вироблення еритроцитів. Також в бананах є вітамін В6, який регулює рівень глюкози в крові, що теж може допомогти людям з анемією.

4. Поліпшується травлення

Банани легко засвоюються і не дратують шлунково-кишковий тракт. Резистентний крохмаль, який у них міститься, не перетравлюється і потрапляє в товстий кишечник, де служить відмінним живильним середовищем для корисних бактерій.

Банани можна вживати при гастриті, печії і як першу їжу після діареї - вони відновлюють втрачені мінерали.

5. Знижується рівень стресу

Банани піднімають настрій. Вони містять триптофан - з’єднання, необхідне нашому організму для отримання серотоніну ("гормону щастя").

В середньому банані міститься також близько 27 мг магнію. Цей мінерал відповідає за гарний настрій і міцний сон.

6. Заповнюється нестача вітамінів

Банани багаті вітаміном B6. В середньому банані міститься 20% денної норми вітаміну В6. Він допомагає організму виробляти інсулін, гемоглобін і амінокислоти, необхідні для створення здорових клітин.

Хоча при словосполученні "вітамін С" першими нам в голову приходять апельсини і полуниця, але порція бананів теж містить 15% від нашої щоденної норми.

Вітамін С - важливий антиоксидант, який нейтралізує шкідливі вільні радикали (активні молекули з відсутнім електроном, які руйнують клітини організму), допомагає зберегти здоровими кровоносні судини і бере участь у виробництві колагену.

7. Збільшується кількість енергії

Калій, що міститься в бананах, захищає м’язи від судом, в той час як вуглеводи дають достатньо енергії, щоб витримати напружене тренування.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...