Неймовірно: Майстриня з Рівненщини вишила книгу Ліни Костенко (фото, відео)

Вірші Ліни Костенко вишиті авторськими літерами у техніці "стебнівка". Цей шрифт майстриня запатентувала.

Фото: ЗМІ

У Рівному в школі №12 представили вишитий збірник творів Ліни Костенко "Я поцілую мальву в щоку". Подію приурочили до дня народження поетеси. Над книгою протягом двох років працювали відомі у краї жінки під керівництвом рівненської мисткині Олени Медведєвої, повідомляють Патріоти України.

Арт-бук, що вміщає 72 поезії, важить 5 кг і має розміром сторінок 60 на 42 сантиметри. Сторінки книги виготовлені зі світло-зеленого полотна, бо тканини потрібної гами у продажу майстриня не знайшла. Обкладинку з найтоншої шкіри зеленого кольору замовляли спеціально у Львові й оздобили мальвами. Для цього проекту їх намалювала художниця Наталія Серветник.

Це вже сьома по рахунку рукотворна книга Олени Медведєвої. До цього вона створила книги Шевченка, Франка і чотири Євангелія, а далі планує працювати над вишиванням "Лісової пісні" Лесі Українки. Приїхати на презентацію книги Ліна Костенко не змогла, але від її доньки - Оксани Пахльовської надійшов лист подяки.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...