Неймовірно: Найдовший в світі літальний апарат здійснив свій перший політ (відео)

​Літак-дирижабль довжиною 92 метри і вагою 20 тонн, здатний розвивати швидкість 148 км/год, здійснив пробний політ у Великобританії.

Глядач спостерігає за стартом найдовшого повітряного судна в світі. Фото: AFP.

Найбільший літальний апарат в історії Airlander 10 здійснив перший пробний політ, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Рекордний літальний апарат довжиною 92 метри і вагою 20 тонн, здатний розвивати швидкість 148 км/год, поєднує в собі літак і дирижабль. Висота стелі для "самодирижабля" - близько шести кілометрів.

За даними інженерів-розробників, Airlander 10 може знаходиться в повітрі до п'яти діб і з корисним навантаженням до 10 тонн, а також сідати на воду. Як повідомляє джерело, апарат спочатку розроблявся нібито як розвідувальний дирижабль на замовлення уряду США, проте пізніше замовники припинили фінансування.

Airlander зберігався на аеродромі в Кардінгтоні, де випробовувалися багато британських дирижаблі в 30і роки. Навесні 2015 року британська фірма Hybrid Air Vehicles запустила кампанію по відродженню літака-дирижабля.

У компанії стверджують, що Airlander 10 є багатоцільовим транспортом, який можна використовувати як для розвідки і забезпечення зв'язку, так і для доставки гуманітарної допомоги або пасажирських перевезень.

Прес-реліз компанії відзначає, що їх апарат на вісім метрів довший від найбільшого літака в світі - українського транспортника Ан-224 Мрія.

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...