Неймовірний рецепт! Як приготувати варення з винограду на зиму (рецепт)

Виноград - корисна і смачна ягода. У світі налічують близько 8 тис. сортів винограду. Плоди винограду вживають у свіжому вигляді, а також використовують для приготування варення і джемів, соку і компоту, вина, бальзамічного і винного оцту, маринаду, ізюму, повідомляють Патріоти України.

Дуже смачним виходить варення з синього винограду, наприклад сортів типу Ізабелла. У принципі варити десерт можна з будь-якого виду, але саме темні сорти підходять найкраще. Варення з винограду варять з кісточками, беруть щільні, дозрілі, але не переспілі ягоди. Щоб надати готовому варенню неповторний смак, необхідно додати в нього лимонну кислоту і ванілін. Ми пропонуємо класичний рецепт виноградного варення, яке готується просто і швидко.

Інгредієнти:

виноград, цукор - по 1 кг;

вода - 300 мл;

лимонна кислота - 3 г;

ванілін - 1 г.

Приготування:

1. Відокремити ягоди. Вимити, дати стекти воді, бланшувати в киплячій воді протягом хвилини, Відразу ж занурити в холодну воду.

2. Підготувати гарячий цукровий сироп. Помістити в сироп пробланшовані ягоди, витримувати 6 годин.

3. Варити в три прийоми: перший і другий раз - по 10 хвилин з охолодженням і витримкою після кожного разу по 8 годин. Додати перед закінченням третього варіння лимонну кислоту, ванілін.

4. Довести до готовності. Розлити в стерилізовані сухі банки, закатати металевими кришками.

Джерело: ivona.bigmir.net

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...