Виноград - корисна і смачна ягода. У світі налічують близько 8 тис. сортів винограду. Плоди винограду вживають у свіжому вигляді, а також використовують для приготування варення і джемів, соку і компоту, вина, бальзамічного і винного оцту, маринаду, ізюму, повідомляють Патріоти України.
Дуже смачним виходить варення з синього винограду, наприклад сортів типу Ізабелла. У принципі варити десерт можна з будь-якого виду, але саме темні сорти підходять найкраще. Варення з винограду варять з кісточками, беруть щільні, дозрілі, але не переспілі ягоди. Щоб надати готовому варенню неповторний смак, необхідно додати в нього лимонну кислоту і ванілін. Ми пропонуємо класичний рецепт виноградного варення, яке готується просто і швидко.
Інгредієнти:
виноград, цукор - по 1 кг;
вода - 300 мл;
лимонна кислота - 3 г;
ванілін - 1 г.
Приготування:
1. Відокремити ягоди. Вимити, дати стекти воді, бланшувати в киплячій воді протягом хвилини, Відразу ж занурити в холодну воду.
2. Підготувати гарячий цукровий сироп. Помістити в сироп пробланшовані ягоди, витримувати 6 годин.
3. Варити в три прийоми: перший і другий раз - по 10 хвилин з охолодженням і витримкою після кожного разу по 8 годин. Додати перед закінченням третього варіння лимонну кислоту, ванілін.
4. Довести до готовності. Розлити в стерилізовані сухі банки, закатати металевими кришками.
У Міністерстві освіти допускають, що після весняної сесії значна частина студентів-чоловіків може бути відрахована. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в інтерв’ю «Дзеркалу тижня», коментуючи хід перевірок закладів ви...
У квітні в Україні кількість вакансій зросла до 102 814, причому рекордні 44% з них були відкриті для людей без досвіду – це найвищий показник за рік. Роботодавці дедалі частіше знижують вимоги до кандидатів, аби подолати дефіцит кадрів і залучити нова...