Неймовірний смак! Як легко і швидко приготувати гарбузовий мус (рецепт, фото)

Рецепт гарбузового мусу - чудовий варіант для тих, кому набридли супи, каші і салати з гарбуза. Про це розказав відомий український кулінар Євген Клопотенко на своєму каналі в YouTube, повідомляють Патріоти України.

"Я придумав для вас рецепт гарбузового мусу з соком лайма, медом, бальзаміком і горіховим праліне. Божественний контраст ніжності і хрусткою структури. Солодощі та легкої кислоти. Приготуйте завтра. Якраз те, що потрібно для осінніх вихідних", - розповів він.

Інгредієнти:

• 800 г гарбуза;

• 1 ч. л. кориці;

• 100 г суміші горіхів (фундук, арахіс, мигдаль);

• 70 гр цукру;

• 50 мл вершків 33%;

• 1 ч. л. бальзамічного оцту;

• 1 ч. л. меду;

• сік половини лайма;

• 1 ч. л. соєвого соусу;

• 1 ч. л. лимонного соку.

Спосіб приготування:

Візьміть половину гарбуза, розріжте на три частини і посипте корицею для аромату. Перекладіть його на противень і поставте запікатись на 30хв при температурі 180 градусів.

Поки гарбуз запікається – починайте робити праліне. Для цього розігрійте сковорідку до максимальної температури, рівномірно висипте цукор і чекайте, поки він не перетвориться на карамель.

Після того, як ви зробили карамель - висипте в неї горіхи і перемішайте. Готову масу перекладіть на пергамент і накрийте її іншою частиною пергаменту. Далі візьміть скалку і подрібніть горіхи. Праліне готове!

гшдВитягніть запечений гарбуз із духовки, зберіть з нього всю м`якоть і добавте вершки – чим більше вершків, тим рідкішим буде мус. Посипте його корицею і все це перемішайте за допомогою блендера.

Готову масу перекладіть у посудину і додайте до неї праліне. Після цього влийте трішки бальзамічного уксусу, меду і лайму. Перемішайте. Гарбузовий мус з праліне і спеціями готовий – подавайте до столу.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...