"Неонацисти-"мізантропи", або Хто стоїть за кривавою банею в ромському таборі під Львовом", - журналіст

Українським "правим" варто серйозно задуматися над власною поведінкою. Своїми діями вони знищують імідж країни на світовій арені.

Фото: ГУ НП

"Напад на ромський табір на околицях Львова викликав серйозний суспільний резонанс як всередині України, так і за її межами. І знову дав змогу російській пропагандистській машині говорити про засилля "нацистів" в Україні. Ми спробували розібратися, хто насправді стоїть за погромом, який призвів до загибелі людини і поранень ще чотирьох осіб", - пише у своєму блозі Ігор Петренко, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"У місцевій поліції кажуть, що затримані є учасниками угруповання "Твереза і зла молодь". Це незареєстрована організація, яка досі не фігурувала у повідомленнях ЗМІ. І хоча загальна кількість її членів достоменно невідома, однак, судячи з кількості підписників на їхній сторінки в соцмережах, їх налічується всього кілька десятків.

Слідчі оголосили підозру сімом підліткам віком 16-17 років, жителям Львова, а також організатору нападу. За даними zaxid.net, ним виявився 20-річний львів'янин Андрій Тичка. На порталах з пошуку роботи вдалось виявити резюме людини з таким ім'ям. Відомо, що в 2017 році він закінчив Львівський коледж легкої промисловості, де навчався на механіка швейного обладнання. У "ВКонтакте" був один-єдиний акаунт Андрія Тички, який учора видалили. Ось кілька прикладів того, що просувають у своєму телеграм-каналі львівські неонацисти з "Тверезої і злої молоді":

Цікаво, що телеграм-канал цієї організації до подій в ромському таборі носив назву "Lemberg Jugend", але вже, в суботу, 23 червня, напередодні атаки, вони перейменували канал на "Misanthropic Division". Йдеться про міжнародну неонацистську організацію, яка має свою структуру в Україні. Фактично – це бренд, навколо якого скупчуються маргинальні угрупування на кшталт "Тверезої і злої молоді".

Журналіст Олександр Никоноров (трагічно загинув в ДТП у вересні 2017 року), в своєму дослідженні зазначав, що "Misanthropic Division" виникла на території України в жовтні 2013 року, і була створена футбольними фанатами з різних міст України. В мережі можна знайти прізвиська творців даної структури - Сергія "People Hater" (Хейтер), Саші "Sharp Knife" (Ніж) і Діми "Misanthropic Fuhrer" (Фюрер). Зібравши навколо себе однодумців, 31 жовтня 2013 року вони сформували перший загін, який спершу мав у своєму складі лише чотирнадцять людей. Щоправда, і пізніше він не був надто чисельним.

Під час Євромайдану "мізантропи" використовували неонацистські стяги з рунами "вовчий гак", а також чорні прапори з мертвими головами "White Power". Тоді ж вони брали участь в зіткненнях з "Беркутом", а після початку війни на Сході деякі представники "Misanthropic Division" увійшли до складу добровольчого полку "Азов" і брали участь в боях в районі Маріуполя.

Але це ще нічого не означає, бо українські "мізантропи" підтримували контакти з однойменною російською організацією, діяльність якої на території РФ визнана екстремістською. Згодом польовий командир бандформування сепаратистів "Русич" Олексій Мільчаков ініціював створення "Misanthropic Division. Новоросія". Дуже схоже, що це було зроблено в інтересах спецслужб РФ з метою завдати репутаційних ударів полку "Азов". Мовляв, бачите – з обох боків воюють неонацисти - себто йдеться не про війну, а локальну колотнечу між "фашистами".

У жовтні 2016-го у ЗМІ з'явилося повідомлення, що члени "Misanthropic Division" буцімто взяли на себе відповідальність за ліквідацію Арсена Павлова, більш відомого як "Моторола", а також погрожують ватажкам "ДНР" і "ЛНР" Ігорю Плотницькому і Олександру Захарченку. Більш того, так зване "Міністерство державної безпеки ДНР" заявило про затримання шістьох диверсантів з "Misanthropic Division" за підозрою у вбивстві "Мотороли". Сепаратисти навіть демонстрували відео із затриманими "мізантропами". Однак пізніше стало зрозуміло, що ця заява - фейк, закинутий сепаратистами.

Чисельність "Misanthropic Division" ніколи не перевищувала кількох десятків. Показово, що у жовтні 2016 року під час "Маршу нації", який був організований "Азовом" у Києві, "мізантропів" нараховувалося не більше двадцяти. Тим не менше, і цього достатньо, щоб діяльність цього руху (зокрема, в історії з кривавою бійкою в ромському таборі) активно використовувала російська пропаганда для дискредитації всієї України.

Тепер вороги України зможуть говорити про "засилля нацистів". Адже лише протягом останніх місяців відбулося кілька силових зачисток ромів правими організаціями: 21 квітня у Києві на Лисій горі члени С14 розігнали циганський табір, 7 червня члени "Національних дружин" розгромили ромський табір у Голосіївському парку столиці. Менші за ресонансом події відбулися в регіонах. І С14, і "Національні дружини" складно назвати неонацистськими організаціями, хоча там є різні люди, але наразі вони нічим не відрізняються від "мізантропів". Підставляючи Україну під удари російської пропаганди і, що головне, критики з боку Заходу".

Джерело: Depo.ua

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...