
Помірне вживання справжнього мармеладу, конфитюру і джему може бути дуже корисним для здоров'я. Таку властивість продуктів, які містять розчинну клітковину - пектин, з'ясували біологи Стокгольмського університету, повідомляють Патріоти України.
Якісний мармелад при попаданні в організм проявляє абсорбуючі властивості. Таким чином, ці солодощі активізують процеси виведення з організму потенційно небезпечних і токсичних компонентів та важких металів, побічних продуктів метаболізму, жовчних кислот, анаболіків, холестерину та іншого.

А желатин, який входить до складу мармеладу та желе, зміцнює ще й хрящову тканину та покращує стан шкіри і волосся. Завдяки пектину мармелад, фруктове желе та ті види варення, які містять пектин, є ефективними очисниками організму.

Існує кілька видів мармеладу: фруктово-ягідний, який виготовляють на основі фруктово-ягідного пюре), желейний – його готують на основі агару та пектину і желейно-фруктовий, який готують на основі желюючих речовин та фруктово-ягідного пюре. Найбільш корисним вважається останній. Фахівці рекомендують вживати не менше 2 грамів пектину на день, а це дорівнює 50 грамам мармеладу.
Дослідники зі США розробили нову технологію фототермічної терапії, яка поєднує світлодіодне світло та нанопластівці оксиду олова для вибіркового знищення ракових клітин без шкоди для здорових тканин. Про це пише Science Alert, передають Патріоти Україн...
Голова Центру радіотехнологій, фахівець зі зв'язку для армії Сергій (Флеш) Бескрестнов повідомив, що температура в квартирах буде +5, +10 градусів, і спроби обігріватися електрикою призведуть до перевантажень та графіків відключень. Про це він написав ...