Помірне вживання справжнього мармеладу, конфитюру і джему може бути дуже корисним для здоров'я. Таку властивість продуктів, які містять розчинну клітковину - пектин, з'ясували біологи Стокгольмського університету, повідомляють Патріоти України.
Якісний мармелад при попаданні в організм проявляє абсорбуючі властивості. Таким чином, ці солодощі активізують процеси виведення з організму потенційно небезпечних і токсичних компонентів та важких металів, побічних продуктів метаболізму, жовчних кислот, анаболіків, холестерину та іншого.
А желатин, який входить до складу мармеладу та желе, зміцнює ще й хрящову тканину та покращує стан шкіри і волосся. Завдяки пектину мармелад, фруктове желе та ті види варення, які містять пектин, є ефективними очисниками організму.
Існує кілька видів мармеладу: фруктово-ягідний, який виготовляють на основі фруктово-ягідного пюре), желейний – його готують на основі агару та пектину і желейно-фруктовий, який готують на основі желюючих речовин та фруктово-ягідного пюре. Найбільш корисним вважається останній. Фахівці рекомендують вживати не менше 2 грамів пектину на день, а це дорівнює 50 грамам мармеладу.
У четвер, 15 травня, на Львівщині випав сніг. Опади сталися в гірських районах, зокрема в населених пунктах Тухолька, Славське та Плав'є, повідомляють Патріоти України. Попри те, що зараз середина травня земля знову вкрилася снігом. Раніше синоптики пр...
Суд на Волині виніс вирок двом працівникам поліції, які в публічному місці слухали російську музику, а потім побили людей, які зробили їм зауваження. Про це стало відомо з вироку Локачинського районного суду від 12 травня 2025 року, передають Патріоти ...