
Помірне вживання справжнього мармеладу, конфитюру і джему може бути дуже корисним для здоров'я. Таку властивість продуктів, які містять розчинну клітковину - пектин, з'ясували біологи Стокгольмського університету, повідомляють Патріоти України.
Якісний мармелад при попаданні в організм проявляє абсорбуючі властивості. Таким чином, ці солодощі активізують процеси виведення з організму потенційно небезпечних і токсичних компонентів та важких металів, побічних продуктів метаболізму, жовчних кислот, анаболіків, холестерину та іншого.

А желатин, який входить до складу мармеладу та желе, зміцнює ще й хрящову тканину та покращує стан шкіри і волосся. Завдяки пектину мармелад, фруктове желе та ті види варення, які містять пектин, є ефективними очисниками організму.

Існує кілька видів мармеладу: фруктово-ягідний, який виготовляють на основі фруктово-ягідного пюре), желейний – його готують на основі агару та пектину і желейно-фруктовий, який готують на основі желюючих речовин та фруктово-ягідного пюре. Найбільш корисним вважається останній. Фахівці рекомендують вживати не менше 2 грамів пектину на день, а це дорівнює 50 грамам мармеладу.
Пенсійні виплати в Україні не лише зростають вкрай повільно - лише на 26 гривень за квартал, а й від початку є заниженими, іноді вдвічі. Причина цього - недосконала та несправедлива формула розрахунку пенсії, передають Патріоти України. Про це народний...
Старосту Коробчинського округу звільнили після того, як він поїхав на конференцію у Польщу та не повернувся. Його батько, теж посадовець, підтвердив наміри сина лишатися за кордоном. Олександр Семер'янов виїхав у Варшаву, де 13-14 листопада мала проход...