Несподівано: Стало відомо, на яке місце потрапив Київ у рейтингу міст за версією The Economist

За останні п'ять років Київ продемонстрував найстрімкіше зниження позицій, втративши 21,4% у рейтингу.

Ілюстрація: rbc.ua

Згідно щорічного дослідження, яке проводять експерти аналітичного підрозділу журналу "The Economist", Київ входить в десятку найменш комфортних для життя міст. Так, українська столиця займає 131-е місце зі 140, передають Патріоти України.

Примітно, що за останні п'ять років Київ продемонстрував найстрімкіше зниження позицій. Його показники в рейтингу знизилися на 21,4%.

Як відзначають експерти видання, показники України демонструють певне відродження, яке, однак, перебуває під загрозою через безлади, економічну нестабільність та війни на Донбасі. Найбільш непридатним містом для життя названий Дамаск (Сирія), він зайняв останнє, 140-е місце. У десятку найгірших також увійшли Лагос (Нігерія) і Тріполі (Лівія).

А от лідером рейтингу вже сьомий рік поспіль став австралійський Мельбурн. Місто отримало оцінку 97,5 з 100 балів у рейтингу. На другому місці - Відень (Австрія), на третьому - Ванкувер (Канада). При цьому вона відстає від Мельбурна всього на 0,1 відсоткового пункту, і всього на 0,2 і 0,3 процентного пункту відокремлюють канадський Ванкувер і Торонто.

Також у топ-10 увійшли Калгарі (Канада), Аделаїда (Австралія), Перт (Австралія), Окленд (Нова Зеландія), Гельсінкі (Фінляндія) і Гамбург (Німеччина). Зазначимо, що столиця Росії Москва з минулого року не змінила своїх позиція в рейтингу, зберігши 80-е місце.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...