Несподівано: У Києві знайшли заміну традиційним каштанам

Подивитися на саджанці вже можна біля будівлі столичної мерії.

Ілюстрація: espreso.tv

На Хрещатику з`явилося 10 дерев різних видів, один із яких замінить засохлі кінські каштани, повідомляють Патріоти України з посиланням на vechirniykiev.com.ua.

Ініціатором експерименту в рамках програми "Вибери дерево для Хрещатика" став "Київзеленбуд", а 10 саджанців у віці 10-12 років закупив і подарував місту етнокультурний проект Folk Ukraine.

Серед саджанців - клен гостролистий "Royal red", в'яз "New Gorizon" резистентний сорт, гіркокаштан червоноквітковий, дуб звичайний "Fastigiata Koster", горобина проміжна "Brouwers", граб звичайний "Fastigiata", платан гібридний, клен гостролистий "Columnare", вишня пташина "Plena", а також планують висадити липу кубічну.

Особливість всіх цих дерев в тому, що вони максимально стійкі в умовах зростання на тротуарній частині Хрещатику. Навесні пройде онлайн-голосування, на якому кияни визначать, які саме дерева будуть рости на головній вулиці столиці.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...