Несподівано: В Одесі водій авто на єврономерах виграв суд проти митниці

Місцеві ЗМІ повідомляють, що чиновники не змогли довести факт порушення митних правил водієм, який їздив на BMW з польськими номерами.

Ілюстрація: strana.ua

В Одесі водій нерозмитненого автомобіля з польськими номерами виграв суд проти митниці, яка хотіла стягнути з нього півмільйона гривень за порушення правил ввезення транспорту в країну. Про це пише місцеве видання Думська з посиланням на рішення Малиновського районного суду, повідомляють Патріоти України.

У повідомленні говориться, що суддя Світлана Маркарова стала на сторону водія BMW 320D і постанову про притягнення його до відповідальності за порушення митних правил було скасовано.

Так, 5 травня 2017 року його зупинили поліцейські і після перевірки документів повідомили в митницю про факт використання українцем авто з іноземною реєстрацією. Після чого митниця постановила стягнути з нього понад 500 тис. гривень, що, за її підрахунками, становить 300% від суми невиплачених митних платежів.

У позові одесита було зазначено, що машину на територію країни ввіз громадянин Польщі, який передав її йому на термін до одного року, що дозволено законом, а сам він не зобов'язаний був знати, чи громадянин, який ввозив авто, мав митні пільги.

Також було зазначено, що українець, який користувався автомобілем, не міг мати наміру порушувати митні правила, так як не є власником і відповідальним за дотримання правил митного режиму.

Відзначається, що, за рішенням суду, доводи позивача визнані переконливими, а митники не змогли довести факт порушення водієм митних правил. Постанова набула чинності, оскільки митниця не оскаржила її.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...