Невже 150 000 вірян? Хресна хода УПЦ МП у Києві з висоти пташиного польоту (фотофакти)

Одна з інтриг урочистостей за енергійної підтримки з Москви, полягала у тому, наскільки масовим виявиться захід духовного єднання з Росією у порівнянні з минулими роками. Зокрема чи вдасться УПЦ не програти за кількістю вірян ході УПЦ-КП 28 липня.

Фото: Олександр Гончаров\Апостроф

З'явилися фото з висоти пташиного польоту Хресної ходи УПЦ МП з нагоди 1030 Хрещення Київської Русі-України, що відбулася у Києві в п'ятницю, 27 липня, зазначають Патріоти України.

Відзначимо, що Ході передував молебень на Володимирській гірці, який очолив Предстоятель УПЦ МП Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Безпосередньо сама Хресна хода розпочалася приблизно о 13:30.

Раніше народний депутат України Вадим Новінський анонсовувв близько 100 тисяч участників ходу.

"Ми знаємо з досвіду минулих років, що збиралося близько 100 тисяч осіб. У цьому році, думаю, буде більше. Коли Церква піддається гонінням, народ мобілізується. У різних єпархіях УПЦ тисячі людей добровільно записуються їхати до Києва", - сказав проросійський православний олігарх.

При цьому нардеп заявив, що транспортним компаніям і власникам автобусів забороняють везти людей на заходи.

По закінченню оцінка кількості людей, котрі взяли участь в урочистостях УПЦ-МП дуже різнилась у звіті Нацполіції та організаторів від митрополита Онуфрія.
Тепер всі з нетерпінням чекають на Хресну ходу під головуванням УПЦ-КП, котра відбудеться за добу після аналогічного заходу Московського патріархату. Поліція безумовно дасть свою оцінку кількості людей, також можна бути орієнтуватись по світлинам та відео.

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...

"Це ж неподобство – спілкуватись мовою ворога": Милованов розповів історію про російськомовних бійців ЗСУ у США

середа, 1 травень 2024, 22:29

Ексміністр економіки Тимофій Милованов розповів історію, як у США російськомовні українські військові здивували українську діаспору. Про це він написав у Facebook, передають Патріоти України. "Російська мова в Україні. Що скаже про це діаспора. Приколь...