Незаконно утримуваному у російському СІЗО Павлу Грибу терміново потрібна операція, - лікар

За його медика, щороку юнак перебував під наглядом лікарів в "Охматдиті", і з кожним роком його захворювання прогресувало.

Павло Гриб. Фото:ТСН

19-річному українцеві Павлу Грибу, якого незаконно утримують в РФ, потрібна операція, яка на деякий час може запобігти розвитку хвороби. Про це повідомив доктор медичних наук, професор кафедри дитячої хірургії Національного медичного університету ім. Богомольця Василь Притула, передають Патріоти України із посиланням на УНІАН.

"Я з Павлом Грибом і з його батьками спілкуюся з 2003 року, коли Павлові було ще 4,5 року, коли він вперше звернувся до нас у лікарню "Охматдит" на обстеження. Йому поставили діагноз портальна гіпертензія - це таке захворювання, яке в будь-який момент може ускладнитися кровотечею з вен шлунка, стравоходу та/або носовими кровотечами. Кровотечі можуть бути досить сильними, аж до дуже неприємних станів", - розповів лікар.

За його словами, щороку Павло Гриб перебував під наглядом лікарів в "Охматдиті", і з кожним роком його захворювання прогресувало.

"18 серпня цього року батьки разом із Павлом приїхали до мене на консультацію з обстеженням. Нами було прийнято рішення про те, щоб Павлу зв'язатися з хірургами Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова для того, щоб йому планувати хірургічне втручання", - зазначив він.

Але хлопець не був прооперований, через те, що в білоруському місті Гомелі його викрали агенти Федеральної служби безпеки Росії.

Також Притула зазначив, що це - хронічне захворювання, і при підтримуючій терапії, належному харчуванні та обмеженому фізичному навантаженні його прогрес уповільнюється.

"Якщо це все не робиться або людина потрапляє в стресові ситуації, то стан такої людини може раптово погіршитися аж до дуже неприємного", - зазначив лікар.

Лікар розповів, що в слідчий ізолятор №5 у Краснодарі, де незаконно утримують українця, були перераховані кошти для закупівлі ліків для печінки, проте ліки до ув'язненого українця не дійшли.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...