Незвичайний рецепт: Як приготувати помідори в желатині на зиму

Помідори в желе, рецепт яких сьогодні пропонують Патріоти України, виходять пружними, цільними і смачними в закатці, навіть якщо ти поріжеш їх на шматочки. Адже далеко не всі томати підходять для звичайного консервування, однак помідори в желатині на зиму успішно виправляють стан речей.

Господині, що знається на соліннях і консервації, не з чуток, відомо, що не кожен помідор годиться стати частиною закатки. Маринувати помідори можна тільки цілими - інакше вони розповзаються по всій банці, тому пошкоджені, побиті, підгнилі і навіть занадто великі томати не годяться для заготівлі на зиму. Що ж робити з урожаєм, що не відрізняється ідеальною якістю?

Помідори в желе на зиму - рецепт, що дозволяє використовувати будь-які плоди. Желатин скріплює водянисту структуру томата, завдяки чому ті залишаються міцними, навіть будучи порізаними на часточки. Саме тому рецепт помідорів у желатині набирає все більшої популярності.

Помідори в желатині на зиму - інгредієнти:

  • Помідори - 700 грамів,
  • Ріпчаста цибуля - половина головки,
  • Часник - 2 зубчики,
  • Лавровий лист - 2 штуки,
  • Перець (горошок) - 5 штук,
  • Оцет столовий - 1 чайна ложка,
  • Цукор - 2 столові ложки,
  • Сіль - 1 столова ложка,
  • Желатин - 1 столова ложка.

Помідори в желатині - рпецепт приготування:

  1. Помідори необхідно промити, очистити від плодоніжок. Після цього розріж помідори на чверті і видали всі погані ділянки, будь то тріщина на шкірці, слід від падіння або підгнила цятка.
  2. Укладання помідорів у банку - вкрай відповідальний процес. Спочатку уклади на дно часник і кільця цибулі, потім - помідори, приблизно до половини банки. Зверху посип їх желатином, після чого наповни банку помідорами до кінця.
  3. Приготування розсолу. Зважаючи на специфіку рецепта, заздалегідь заливати овочі окропом не треба. Постав кип'ятити воду, додавши в неї сіль і цукор. Як тільки розсіл закипить - залий його в банку, додавши перець і лавровий лист.
  4. Це ще не все. Банку з томатами необхідно пастеризувати протягом п'ятнадцяти хвилин на водяній бані. Лише після цього туди додається оцет, а банка закатується стерилізованою металевою кришкою.
  5. Остигати банка має вгору денцем, щоб викликаний зниженням температури знижений тиск всередині банки не втягнув усередину певну кількість повітря із згубними для закрутки мікроорганізмами.
  6. Як тільки помідори охолонуть до кімнатної температури, їх можна помістити в льох або інше прохолодне і темне місце. Смак цієї закатки нічим не поступається смаку помідорів на зиму за традиційними бабусиними рецептами, а наявність желатину робить їх більш тісними, при цьому не заважаючи пряному розсолу насичувати дольки приємним смаком і ароматом.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net

Буде удар! В Україні продукти подорожчають на 30% - що й чому може так зрости в ціні вже найближчим часом

четвер, 11 грудень 2025, 5:50

На тлі проблем із подачею електроенергії в Україні, коли за добу світло є лише 8 годин, можуть дуже сильно зрости ціни на м'ясо та молочну продукцію. Подорожчання становитиме до 30%, передають Патріоти України. Про це з посиланням на заступника голови ...

Не все пропало: В "Укренерго" озвучили фактори, які можуть скоротити графіки відключень

середа, 10 грудень 2025, 23:55

Після восьмої масованої російської атаки на енергосистему України ситуація залишається складною, але контрольованою. Про це заявив глава правління "Укренерго" Віталій Зайченко в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. За його слов...