"Ніби у зоопарку": Геннадій Афанасьєв про тортури та звірячі умови утримання в російській колонії

"У цих бараках, а лежати заборонено. Це перший такий барак суворого режиму на всю Росію" - згадує звільнений українець.

Геннадій Афанасьєв. Фото:www.radiosvoboda.orgУ "сучасному російському ГУЛАГу – колонії в Республіці Комі" – засудженого "за тероризм" кримського активіста Геннадія Афанасьєва тримали у звірячих умовах в бараку у виправній колонії. Про це він розповів в інтерв’ю Українській правді, повідомляють Патріоти України.

"Там я був навіть не в колонії, а в суворому бараці. Я не зможу вам це пояснити – хто там не був, не зрозуміє..." – почав згадувати Афанасьєв.

"Та й сам переїзд був дуже важким – на дворі 40-45 градусів, вагони так нагріваються, що їх треба охолоджувати пожежною машиною. Усередині – ні води, ні туалетів. Це загальні умови для російського арештанта. Вони так живуть, як тварини, інакше не сказати" - згадує Геннадій.

Через підкинуте лезо його відразу перевели з карантину до штрафного ізолятора, а потім до бараку суворого режиму.

"Це такий великий барак, десь по метру-півтора від стін ідуть залізні грати, і за ними ходить варта. Ви ніби у зоопарку, навколо вас люди, вони бачать вас. А поряд – 100 людей на 150 квадратних метрах", – розповів Афанасьєв.

У цих бараках, з його слів, нема де сидіти, а лежати заборонено. "Це перший такий барак суворого режиму на всю Росію. От, ви питаєте, що порадити іншим українцям, які опиняються в полоні у росіян?

Краще там взагалі не опинятись, тому що на справедливий суд і гуманне поводження розраховувати марно", - упевнений звільнений бранець.

"Там, у Республіці Комі, я дуже тяжко захворів. Самого діагнозу я не знаю, мене перевіряють. На шкірі були дуже великі запалення, які не проходили, їх треба було лікувати, але ніхто цього не робив. Тому я їх вирізав. Ми з хлопцями рвали простирадло, перев'язували, потім прали і знову перев'язували. Брали ще якийсь дитячий крем і мазали ним – що могли, те й робили.

Через деякий час мені почали приносити пігулки – антибіотики. Але через них почалось інше захворювання, бо пошкодився шлунок. Ці запалення на шкірі зникали, а потім за тиждень-два знову з'являлись" - розповів Геннадій.

Як відомо, що 14 червня відбувся обмін незаконно засуджених на Росії українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка на одеських журналістів - Олену Гліщинську та Віталія Діденка, організаторів та активних учасників так званої "Народної ради Бессарабії".

До цього Афанасьєва засудили у так званій "справі Олега Сенцова" за звинуваченням у тероризмі до 7 років колонії.

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...