Ніякої бадьорості! Дієтолог розповіла, що треба знати про каву

Український дієтолог Тетяна Фіалкова переконує, що велика кількість кави не допоможе людині збадьоритися, навпаки - у такій кількості цей напій здатний погіршити стан. Про це вона зазначила на сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

Дієтолог пояснила, що кава – не лише кофеїн, у ньому міститься багато складних і суперечливих складових. Даючи людині енергію вона завжди потребує чогось натомість, така ж сама історія з кофеїном.

В одній чашці еспресо доза кофеїну складає 75 міліграмів. У певної частини людей печінка швидко розщеплює кофеїн та ефект бадьорості зникає через кілька годин. В інших цей процес може тривати до 8-10 годин. Саме тому в останніх порушується сон. Якщо каву випили після 14:00.

Від вживання великої кількості кави не буде ефекту бадьорості. Це може викликати тривогу, дратівливість чи нервову неадекватність.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...