Біолог та науковий блогер Дарія Прокопик переконує, що сіль корисна для організму, вона наносить шкоду лише при надмірному споживанні. Так, організм людини потребує калій та магній, які містяться у кухонній солі для підтримки тиску крові, повідомляють Патріоти України.
Вживання солі покращує роботу мозку та серця, її рекомендують для вироблення шлункового соку. Проте при високому рівні натрію у людини підвищується тиск, і люди з віком втрачають здатність повернути його у норму. Біолог назвала норму споживання солі на день - одна чайна ложка. Вона також порадила людям готувати власноруч їжу та регулювати кількість солі, оскільки виробники привчають споживачів до надмірних смаків.
Михайло Кравчук із Рівненщини став першим Героєм України у Патрульній поліції. Президент Володимир Зеленський присвоїв йому найвище звання з врученням ордена "Золота Зірка". Про це розповіли у Патрульній поліції, передають Патріоти України. "Михайло Кр...
На Закарпатті після участі в молодіжному заході на території Пилипецької територіальної громади отруїлося майже 40 людей. Про це 11 липня повідомив у Facebook Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, передають Патріоти ...