
Біолог та науковий блогер Дарія Прокопик переконує, що сіль корисна для організму, вона наносить шкоду лише при надмірному споживанні. Так, організм людини потребує калій та магній, які містяться у кухонній солі для підтримки тиску крові, повідомляють Патріоти України.
Вживання солі покращує роботу мозку та серця, її рекомендують для вироблення шлункового соку. Проте при високому рівні натрію у людини підвищується тиск, і люди з віком втрачають здатність повернути його у норму. Біолог назвала норму споживання солі на день - одна чайна ложка. Вона також порадила людям готувати власноруч їжу та регулювати кількість солі, оскільки виробники привчають споживачів до надмірних смаків.
Перша ліга сьогодні порадувала дуже видовищною грою. "Прикарпаття" приймало у Івано-Франківську "Фенікс-Маріуполь". Центральний нападник франківців Андрій Хома забив найшвидший гол сезону в чемпіонаті України з футболу в Першій лізі. Взагалі цей матч...
Пам’ятник засновникам Києва на столичній набережній у в Наводницькому парку став одним з новітніх символом міста, швидко завоювавши народну любов зразу після відкриття 1982 року, в ході святкуванню 1500-літтю Києва. В історії трапляється, що старий еп...