Біолог та науковий блогер Дарія Прокопик переконує, що сіль корисна для організму, вона наносить шкоду лише при надмірному споживанні. Так, організм людини потребує калій та магній, які містяться у кухонній солі для підтримки тиску крові, повідомляють Патріоти України.
Вживання солі покращує роботу мозку та серця, її рекомендують для вироблення шлункового соку. Проте при високому рівні натрію у людини підвищується тиск, і люди з віком втрачають здатність повернути його у норму. Біолог назвала норму споживання солі на день - одна чайна ложка. Вона також порадила людям готувати власноруч їжу та регулювати кількість солі, оскільки виробники привчають споживачів до надмірних смаків.
Новий скандал розгорівся навколо Українського католицького університету (УКУ). Цього разу центром конфлікту став допис доктора філософії та керівника програми «Етика-політика-економіка» Юрія Підлісного, який у соцмережі написав про «смерть священника» ...
Увечері 7 вересня в Кіровоградській області через збій у системі оголошували радіаційну небезпеку. Про це в Telegram повідомив начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович, передають Патріоти України. Карта повітряних три...