
Біолог та науковий блогер Дарія Прокопик переконує, що сіль корисна для організму, вона наносить шкоду лише при надмірному споживанні. Так, організм людини потребує калій та магній, які містяться у кухонній солі для підтримки тиску крові, повідомляють Патріоти України.
Вживання солі покращує роботу мозку та серця, її рекомендують для вироблення шлункового соку. Проте при високому рівні натрію у людини підвищується тиск, і люди з віком втрачають здатність повернути його у норму. Біолог назвала норму споживання солі на день - одна чайна ложка. Вона також порадила людям готувати власноруч їжу та регулювати кількість солі, оскільки виробники привчають споживачів до надмірних смаків.
В Україні з січня 2026-го мінімальна пенсія зросте на 234 грн – до 2 595 грн. Водночас максимальна пенсія зросте на 2,3 тис. грн – до 25 950 грн. Крім того, наступного року, в березні, проведуть індексацію пенсій (приблизно на 15%). Про це йдеться в ма...
Україні після завершення війни доведеться залучати іноземних працівників, адже дефіцит робочої сили вже зараз є критичним і лише поглиблюватиметься. Про це в інтерв’ю "РБК-Україна" розповіла директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН Ук...