
Біолог та науковий блогер Дарія Прокопик переконує, що сіль корисна для організму, вона наносить шкоду лише при надмірному споживанні. Так, організм людини потребує калій та магній, які містяться у кухонній солі для підтримки тиску крові, повідомляють Патріоти України.
Вживання солі покращує роботу мозку та серця, її рекомендують для вироблення шлункового соку. Проте при високому рівні натрію у людини підвищується тиск, і люди з віком втрачають здатність повернути його у норму. Біолог назвала норму споживання солі на день - одна чайна ложка. Вона також порадила людям готувати власноруч їжу та регулювати кількість солі, оскільки виробники привчають споживачів до надмірних смаків.
Все більше водіїв переходять на електромобілі, але одна поширена звичка продовжує шкодити навіть найсучаснішим авто — зарядка до 100% та тривале перебування на зарядці. Експерти наголошують: саме це найшвидше зношує акумулятор. Про це пише UA.Motors, п...
До кінця 2025 року планується проведення Ради коаліцій та обговорення спільно з прем'єр-міністром України концептуальних положень пенсійної реформи. Мета — окреслити кроки, необхідні для запровадження змін у грошовому забезпеченні пенсіонерів. Про це р...