Ніколи не їжте це! Стало відомо, що сталося з мишами, яких годували снеками

Вживання снеків може спровокувати втрату зору і випадання волосся, у гіршому випадку - летальний результат. Про це свідчать результати експерименту над мишами, проведеного вчителем хімії разом з учнями дніпропетровської школи № 25, повідомляють Патріоти України.

Для проведення експерименту юні дослідники на чолі з учителем відібрали 12 гризунів. Піддослідних розділили на чотири групи: одних годували чіпсами, других - сухариками, третім додавали до їжі підсилювач смаку - глутамат натрію (Е621), який виробники додають в ковбаси і у фастфуд, а четвертих годували зернами, овочами і фруктами.

У результаті, гризуни, яких годували сухариками, на двадцятий день стали вмирати один за одним. Перед смертю вони осліпли і облисіли. Пізніше експеримент показав - тварини померли від цирозу печінки, серйозного порушення травлення і захворювань сітківки ока.

Нагадаємо, у снековій продукції міститься шкідливий для організму людини акриламід. Лікарі категорично не рекомендують вживати снеки і чіпси дітям, літнім людям, а також вагітним. З метою обмежити вживання снеків населенням, у РФ вирішили ввести податок на такі продукти. В Україні ж політики заявили про те, що продаж снеків дітям, які не досягли 16-річного віку, взагалі потрібно заборонити на законодавчому рівні.

Відзначимо, що згідно з дослідженням ритейл-аудиту Nielsen, українці збільшують споживання снеків, попри всі застереження медиків.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...